Nyheter
Foto: World Rowing
Foto: World Rowing

5. og 12. plass i U19 EM

Etter forsøk, oppsamling, finaler og semifinaler reiser den norske troppen hjem med en 5. plass i herrer singelsculler med Ulrik Pharo Lohne (Drammen rk) og 12 plass i herrer dobbeltsculler med Erik Hein (Moss rk) og Marius Thime (Sarpsborg rk) fra U19 EM 2022 i Varese, Italia.

Vi tar opp tråden på den forsvunne bagasjen og lange reisen utøverne våre måtte gjennom på vei til årets U19 Europamesterskap. 

Utøverne fikk en fin fredag på banen med to økter på vannet, litt avslapning på hotellet og masse påfyll av mat, salt og vann. Det var varmt å komme sydover etter en kald vår hjemme i Norge, så 30 grader og fuktig luft tar litt ekstra på. Heldigvis kom tre av fire bagasje før middagen, men igjen stod Ulrik uten noe tøy (utover olabukse og en T-skjorte). Det ble løst ved å låne solbriller kombinert med en tur på HM samt at en sveitsisk roer som er halvt norsk lånte bort sin Norgesdrakt som var i riktig størrelse. Godt med bekjente! 

Lørdag morgen startet ut med Ulrik i singlesculler der det var topp tre som gjaldt forå nå direkte kvalifisering til semifinalen (og bare fire båter i forsøket). Han ror et godt løp til litt forbi 1000m, og har såpass god kontroll på konkurrentene at det blir en lett søndagstur inn. Gutta i dobbeltsculler har en litt tøffere vei med seks båter og kun topp to direkte til semifinale. De kommer godt ut, og er med til godt forbi 1000m, men velger å spare krefter til oppsamlingen på ettermiddagen. Oppsamlingen blir kanskje helgens beste løp av Erik og Marius, og de sikrer seg en billett til semifinalen dagen etter (og såmed en god tid og ny pers). Det var en heiagjeng som fikk ned pulsen etter å ha heiet dem inn! Hovedmålet ble nådd, og resten blir av helgen blir bonus. Ulrik tar det kult på ettermiddagen med en liten runde på vannet etter at alle løpene er ferdig. Vi får feiret med en liten haug med pinne is før en god latterfull middag på hotellet der vi ble de gærne nordmennene som lo oss gjennom måltidet. 

Søndagen startet litt tidligere, men også denne dagen med en god frokost. Ulrik var først ut i semifinale, og sikret andreplassen allerede fra start. Den var det ingen som tok fra ham, og billetten inn i finalen var til å ta og føle på. Jubelen i den norske leiren var svært høylytt, og det var noen øyne som ikke var helt tørre. Nok en gang ble målet nådd, og nå var det bare å ta plass for plass. Dobbelgutta fikk det litt tøffere i semifinalen sin og synes det gikk litt vel fort. De roet litt ned etterhvert for å spare på kruttet. Varmen søndag var også mer intens med høyere luftfuktighet, noe som alle fikk kjenne på. 

Først ut var dobbeltgutta i sin B finale der de skulle kjempe for plassering 7.-12. De kom godt ut og plasserte seg midt i feltet over de første 1500m. Dessverre var det et par andre lag som hadde litt mer krutt på tanken, og gutta våre fikk en litt kombinasjon av lite krutt og lite samroing. De endte på en 12.plass til slutt! 

Ulrik rodde finalen sin, og var oppe og snuste mot medaljeplassene og passerte 1000msom nummer fire, men Belgia toger forbi og Ulrik ror sterkt inn på en 5.plass foran Danmark på 6.! 

For en helg for gutta. Vi gleder oss til å se mer av alle tre denne sesongen!! 

Full resutlatliste ligger her: Resultater U19EM