Mastersroing

Mastersroing er for roere over 27 år som ønsker å fortsatt trene aktivt og konkurrere i idretten sin, uten å konkurrere på elitenivå. Det er også mange mastersroere som oppdager idretten i voksen alder, enten i form av å være forelder til roere eller et ønske om nye fellesskap. Mastersroing er også for roere som har mer fokus på rekreasjonsaspektet. Mastersroing fokuserer på "health and fitness benefits of rowing, socializing and forming friendships", ifølge World Rowing.

I Norge inviteres det ofte til masters-løp i de vanlige regattaene, samt i innendørs-NM. I tillegg arrangeres Mastersmesterskapet hvert år. Sarpsborg RK har flere ganger arrangert denne i forbindelse med Tunevannsregattaen i uke 33.

Nordisk Mastersregatta har vært arrangert annethvert år. Vi har også Euro Masters som i 2018 arrangeres i München.

Den store regattaen for Masters er riktignok World Rowing Masters Regatta. Denne arrangeres vanligvis den første uken i september. Regattaen tiltrekker roere fra hele verden, både tidligere eliteroere og nybegynnere. I 2017 ble denne arrangert i Bled, Slovenia, hvor hele 4 700 roere fra 850 roklubber deltok. Dette er den største World Rowing-regattaen arrangert hittil.

En roer kan konkurrere som en mastersroer fra det året han eller hun blir 27 år. Mastersroere blir deretter plassert etter alder i kategoriene A-K, hvor en "A"-båt har et gjennomsnitt på 27 år eller over, mens en "K"-båt har et gjennomsnitt på 85 år eller over. Standard masters-distanse er 1000 m.

Kommende World Rowing Masters Regatta:


2019 – Lake Velence/Budapest, Ungarn
2020 - Linz-Ottensheim, Østerrike