Nyheter
#Internasjonal regatta

5 plass beste norske plassering i Europamesterskapene i roing

Herrer dobbeltfirer ble beste båt under europamesterksapene i roing i helgen

Søndagens finaler i Europamesterkapene i roing ga norge en 11 plass, 3 9 plasser og en 5 plass.

Damer 2- Hanna Gailis/Siri Eva Kristiansen - 9 plass

Damer lettvekt 1x - Maia Lund - 9 plass

Herrer lettvekt 1x - Ask Tjøm - 11 plass

Herrer 1x - Kjetil Borch - 9 plass

Herrer 4x - Olaf Tufte/ Oscar Stabe Helvig / Erik Solbakken / Martin Helseth - 5 plass.

Landslagssjef Johan Flodin oppsummerer helgen:

Vi reiser ikke hjem med riktig deresultatene vi hadde drømt om, vi skulle gjerne hatt en medalje hjem her i fra. Likevel syntes jeg at vi har fått svar på ting vi behøver å få svar på. Vi har ytterilgere et lag i verdenseliten bak Brun/Strandli og Kjetil, (Kjetil som ikke fikk vise det han virkelig er god for her pågrunn av at han ikke har fått ro de siste tre ukene, og Are og Kristoffer som er blitt syke), så har vi en dobbeltfirer, som tilhører ytterste verdenseliten og var 1 sekund i fra medalje i dag. Det er fortsatt tidlig på sesongen for oss, flere lag skal få godt med tid til utvikling. Jentene syntes jeg ser veldig spennende ut, det kommer mer fra dem, og det kommer fler av dem.

Med en helt ok følelse reiser vi hjem og er klare for å forberede oss til Poznan om 3 uker.

Lørdag 1. juni - semifinaler

En hektisk dag for de norske roerne, som endte litt stang uti flere klasser, søndag ror herre 4x A-finale, øvrige båter i B-finale.

Damer toer (W2-)

Kristiansen/Inntjore endte på en 6 plass i lørdagens semifinale,og ror med det B-finale lørdag.

Damer lettvekt singelsculler(LW1x)

Maia Lund måtte ro seg inn på en 1 eller 2 plass for åkvalifisere til A-finale. Her tok Bergensroeren en 4 plass og ror med detB-finale søndag.

Herrer lettvekt singelsculler(LM1x)

I semifinalen gikk Ask Tjøm ut med andre raskest tid i heatet. Dessverre holdt ikke farten hele veien inn og Tønsbergroeren stivnet totalt siste 500 meter og endte på en 6 plass i semifinalen og ror med det B-finale søndag.

Herrer lettvekt dobbeltfirer(LM4x)

Sykdom har hjemsøkt lettvektsdobbeltfireren for dettemesterskapet og ble til oppsamlingen til slutt nødt til å trekke båten etter endaet sykdomsforfall.

Herrer singelsculler(M1x)

Kjetil Borch hadde to løp lørdag og startet ut med kvartfinalesom endte med 2 plass og videre kvalifisering til semifinale. Semifinalen gikk ikke som ønsket, Kjetil rodde inn til en 4. plass og har med det ikke mulighettil å forsvare EM gullet fra 2018.

Herrer dobbeltfirer (M4x)

Tufte/Helvig/Solbakken/Helseth rodde igjen dagens siste løpfor de norske roerne. Gutta lå lenge an til 4 plass, men hadde et siste ekstragir siste 500 meter og sikret norsk finaleplass i Europamesterskapet. I finalen ror de mot Ukraina, Tyskland,Storbritannia, Nederland og Italia.

Følg med live på World Rowing søndag følgende tider:

8:40       W2- Kristiansen/Inntjore,B-finale

9:10       LM1x Ask Tjøm,B-finale

9:15       LW1x Maia Lund, B-finale

9:35       M1x KjetilBorch, B-finale

14:11     M4x Tufte/Helvig/Solbakken/Helseth,A finale

Flere bilder finnes i våre sosiale mediekanaler facebook og instagram @roforbundet

Fredag 31.mai forsøk og oppsamlinger:

Fredagens løp besto av både forsøk og oppsamlinger, resultatetpå dagen er 3 A/B semifinaer, 1 kvartfinale og 2 oppsamlinger for kvalifisering til A-finale.

Fredagens løp startet ut med Damer toer med Kristiansen/Inntjore.Jentene tok 4 plass i løpet og måtte med det gjennom oppsamling for viderekvalifisering. I oppsamlingen hadde jentene fått stilt om hodet og rodde innsom raskeste båt og ror semi A/B finale lørdag.

Damer lettvekt singelsculler (LW1x)

Maia Lund måtte vinne løpet for å kvalifisere rett tilA-finale. Hun rodde inn til 4. plass i sitt forsøksløp og må ut i oppsamling lørdag12:10 hvor det er 1 eller 2 plass som gjelder for å kvalifisere til A-finale.

Herrer lettvekt singelsculler (LM1x)

Ask Tjøm rodde inn til 6. plass i forsøket, og måtte med detro oppsamling. Det kan synes at Ask sparte litt på kreftene for i oppsamlingenrodde han som en helt og passerte mållinjen aller først og ror A/B semifinale lørdag.

Herrer lettvekt dobbeltfirer (LM4x)

Lettvektsdobbeltfireren med Brun/Holm/Larsson/Soltvedt måttevinne løpet for direktekvalifisering til A-finale. Gutta rodde inn til en 4plass og ror oppsamling lørdag.

Herrer singelsculler (M1x)

Kjetil Borch trengte kun en 4. plass for videre kvalifiseringtil kvartfinale. Kjetil vant imidlertid løpet og ror kvartfinale lørdag.

Tufte/Helvig/Solbakken/Helseth rodde dagens siste forsøk forde norske roerne. Båten rodde inn til en komfortabel 2 plass og ror med detsemifinale lørdag.

Løpsoppsett for forsøk 31. mai:

Landslaget er på plass i sagnomsuste Rotsee, Lucerne. Dessverre har det vært litt sykdom i gruppen og damer 2x med Anna Sture og Inger Kavlie har vært nødt til å trekke seg. I herrer lettvekt 4x, som allerede hadde fått inn super reserve Didrik Wie Soltvedt i båten, har også Oskar Sødal måttet avstå fra å kjempe om edelt metall grunnet sykdom. Heldigvis har vi nok en superreserve i klassen og Kristoffer Brun som var påmeldt i 2x kommer inn på stroak.

For forsøkene blir dagen som følger:

(se progresjon i de forskjellige løpene her)

09.00                     W2- (Siri Kristiansen og Hanna Gailis Inntjore) forsøk.

10.18                     LW1X(Maia Lund) forsøk.

10.36                     LM1X (Ask Tjøm ) forsøk.

10.48                     LM4X (Didrik Wie Soltvedt, Ola Larson, Jens Holm og Kristoffer Brun)

12.12                     M1X(Kjetil Borch) forsøk.

13.30                     M4X (Matin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Helvig og Olaf Tufte) forsøk.

1530-15.36          Ev oppsamlingLM1X

15.42                     Ev oppsamlingW2-

16.36                     Evoppsamling M4X

16.54                     Evoppsamling M1X

Oppdatering 29.05.2019

Grunnet sykdom er dobbeltsculler herrer lettvekt trukket. Are Strandli og Kristoffer Brun får med det ikke sjansen til å forsvare EM gullet fra 2018

Grunnet sykdom er det gjort en mannskapsendring i herrer lettvekt 4x, Didrik Wie Solvedt går inn for Lars Benske.

Uttak EM Luzern 31.mai – 2.juni 2019

Norges Roforbund har i dag tatt ut følgende lag til EM

LW1X       Maja Lund                  (Bergens Roklub)

W2-           Siri Eva Kristiansen    (Christiania Roklub)

Hanna Gailis Inntjore  (Christiania Roklub)

W2X          Anna Sture                 (Norske Studenters Roklub)

Inger Kavlie                (ChristianiaRoklub)

LM1X        Ask Tjøm                     (Tønsberg Roklubb)

LM2X        Kristoffer Brun           (Bergens Roklub)

Are Strandli                 (Stavanger Roklubb)

LM4X        Oskar Sødal                (Kristiansand Roklubb)

Ola Larsson                (MossRoklubb)

Jens Holm                   (SarpsborgRoklubb)

Lars Benske                (FredrikstadRoklubb)

M1X            Kjetil Borch                (Horten Roklubb)

M4X            Martin Helseth          (AalesundsRoklub)

Erik Solbakken           (MossRoklubb)

Oscar Stabe Helvig  (Norske StudenstersRoklub)

Olaf Tufte                   (HortenRoklubb)

Uttaket følger innstillingen fra Landslagssjef Johan Flodin og landslagstrenere Johan Lidberg og Seb Baranzano (vedlagt).

Vi gratulerer med uttaket og ønsker lykke til med forberedelser og gjennomføring av mesterskapet.