Nyheter
#Internasjonal regatta

8 lag i kartfinale/ semifinale A/B i VM

VM 2019 er godt i gang og alle de norske båtene har vært i ilden og kjent på VM nivået.8 båter er videre til A/B semi og kvartfinaler, en båt er videre til E/F semifinale.

VM 2019 er godt i gang og alle de norske båtene har vært i ilden og kjent på VM nivået.

8 båter er videre til A/B semi og kvartfinaler, en båt er videre til E/F semifinale.

Onsdag blir en tettpakket dag på regattabanen i Linz, løpene kan følges på www.worldrowing.com dersom det viser seg problematisk vises også løpene på Eurosport sidene til FISA.

Onsdag blir det å følge med:

11:01 - Kvartfinale - damer toer, W2-, Hanna Gailis INNTJORE og Siri KRISTIANSEN
11:37 - Kvartfinale - herrer lettvekt dobbel, M2x, Are STANDLI og Kristoffer BRUN
12:53 - Kvartfinale - damer singelsculler, W1x, Marianne MADSEN
13:23 - Kvartfinale - herrer singelsculler M1x Kjetil BORCH
13:41 - Kvartfinale - herrer lettvekt singelsculler, Ask TJØM

Løp onsdag:

Først ut onsdag er damer toer. Hanna Gailis INNTJORE og Siri KRISTIANSEN tok fjerdeplass i sitt innledende heat og kvalifiserte dermed direkte til kvartfinale. De ror i det tredje heatet i dame toer onsdag i bane 1 mot Chile, New Zealand, Spania, Tyskland og Croatia kl 11.01. Topp tre båter går videre til A/B semifinale. Både den New Zealandske båten med PRENDERGAST/GROWLER og Spanjolene CID/DIAZ RIVAS vant hvert sitt innledende heat i mesterskapet. INNTJORE/KRISTIANSEN må kjempe om top tre for kvalifisering til A/B semifinale.

Are STANDLI og Kristoffer BRUN ror onsdagens andre kvartfinale 11:37. Lettvektsdobbelen hadde noen utfordringer med sykdom og måtte via oppsamling før kvartfinalen. I kvartfinalen ror de også i bane 1 mot Portugal, Italia, New Zealand, hjemmenasjonen Østerrike, og Japan. Top tre er videre til A/B semifinale. Av båtene seedet i midten slo BRUN/STRANDLI den New Zealandske båten med DUNNHAM/SOMERVILLE i siste verdenscup, Italienerne stillte ikke i siste verdenscup, men har et sølv fra verdencup 2 i år. Alt er klart for et spennende løp.

12:53 skal Marianne MADSEN ut i kvartfinale for damer singelsculler. MADSEN er seedet i bane 6 og ror mot fra bane 1 Bulgaria, Frankrike, USA, Østerrike og Danmark. Både hjemmenasjonens LOBING og amerikanske KOHLER vant sine respektive innledende heat, Fie UDBY ERICHSEN er regjerende Queen of the River i Drammen River Cup Regatta. Topp tre går videre til A/B semifinale så her vil MADSEN få noen store navn å kjempe mot.

13:23 ror Kjetil BORCH sin kvartfinale i herrer singelsculler. Kjetil er seedet i bane 3 mot fra bane 1 Mexico, Croatia, Serbia i bane 4, New Zealand og USA i bane 6. Både Verdensrekordholderen Robbie MANSON (NZL) og Croatieren Damir MARTIN rodde mot og ble slått av BORCH i siste verdenscup Serbiske FILIPOVIC seedet ved sidenav BORCH vant sitt innledende heat, men har rodd mest firer sålangt i sesongen. Topp tre kvalifiserer videre til A/B semifinale. At det blir et tøft løp fra start til mål er det ingen tvil om.

13:41 skal Ask TJØM ro den siste kvartfinalen for dagen i herrer lettvekt singelsculler. TJØM er seedet i bane 6 mot Kina i bane 1, deretter Polen, Ungaren, Storbritannia og Japan. TJØM møter den regjerende Europamesteren Ungarske Peter GALAMBOS i heatet og Kinesiske Weichun CHEN med 4 plass fra U23 VM i Sarasota tidligere i sommer. De øvrige har brukt årets verdenscuper i dobbeltsculler, for A/B semifinale er det topp 3 som går videre.

Neste løp for resten av troppen er:

torsdag 29.8
12:46* -A/B semifinale - herrer dobbeltfirer, M4x, Erik SOLBAKKEN, Martin HELSETH, Oscar s. HELVIG, og Olaf TUFTE
13:13* - A/B semifinale - damer lettvekt singelsculler, LW1x Maia LUND
15:30* - E/F semifinale - herrer dobbeltsculler, M2x, Erling ØYASÆTER og Petter TUFTE

fredag 30.8
10:45* - A/B semifinale - Para1 damer singelsculler, PR1W1x. Birgit SKARSTEIN

*tidene kan avvike noe