Nyheter

All organisert idrettsaktivitet avlyses - tren hjemme

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.

Idtrettsforbundet - all idrettsaktivitet avlyses med umiddelbar virkning

Dette betyr ikke at man nødvendigvis trenger å legge årene på hylla og finne frem fjernkontrollen. Les om hvordan OL aktuelle Are Strandli forhoder seg til hjemmekarantene etter han kom hjem fra Portugal under.

-Hjemmekarantene – hvordan skal jeg få trent skikkelig?

Den umiddelbare reaksjonen da jeg skjønte at de neste 14 dagene skal tilbringes i «hjemmekarantene», var omtrent slik.

Nyheten kom kun minutter etter den noe brå hjemkomsten frastrålende roforhold i Portugal.

Det gikk dog ikke veldig mange sekunder før informasjonen var fordøyd og planen klar.

Med en Wattbike som hadde jeg fra før, og en Concept 2 romaskin fra Olympiatoppen – begge deler på plass i stuen, ligger alt til rettefor å få gjennomført solid kvalitetstrening de neste ukene.

Med solen skinnende inn balkongdøren blir ikke dette noe problem.

Altså: Utholdenhetstreningen blir gjennomført som vanlig, om mulig litt mer ensom, på romaskin, wattbike og utendørs med joggesko på beina.

Så var det styrketreningen som blant annet sto på programmet i dag. Kanskje litt verre? Neida.

Igjen er jeg heldig å ha et sett med slynger fra før. Disse kastet jeg i sekken og løp opp til tufteparken på Voldsløkka. I tillegg til alle andre mulige kroppsvektøvelser en kan gjøre på stativene (chins, dips etc.etc.), fikk jeg dermed krydret med slyngetrening – helt konge!

For øyeblikket styrer jeg unna vekter på beina på grunn avlitt (ubetydelig) lårtrøbbel, så da kjører jeg i stedet styrketrening på romaskin. Det gjorde jeg da jeg kom hjem. Selvsagt med Blink 182 på full guffe. Etterfulgt av litt mer basistrening på yogamatten min (yes), ble det en super førsteøkt.

Om jeg savner noe, må det være en vektstang og noen skiver. Absolutt ikke nødvendig, men om noen kan «hook a brother up», er det bare å gi en lyd.

Uansett, konklusjonen er: Fra den vesle stuen min på Sagene i Oslo skal jeg fint kunne fortsette med de gode forberedelsene til sesongen, til tross for at jeg er underlagt karantene.

At det er kort vei fraromaskinen til sofaen, er jo faktisk et stort pluss.