Nyheter
#Nasjonal regatta

Åpning av regattabane på Nordåsvannet

Regattabane på Nordåsvannet


Foto: Tom Rasmussen

Mandag 25 juni var det offisiell åpning av Langeholmen ro og padlenalegg. Arbeidet med dette har pågått siden 2009, midler til banene ble satt av i Bergen kommune sitt budsjett I 2011, men en omfattende reguleringsplan har tatt tid.  Reguleringplanen dekker en betydelig utfylling av vannet for å lage landareal til båtplass og en kontinuerlig turvei langs vannet og banen I næreme 1000 m.  I tillegg er det regulert inn bygningsmasser og brygger, og selvfølgelig robanen.  Reguleringsplanen ble godkjent i mai 2017.

Det er et komplett albanosystem over 2000 meter.  I rosesongen vil det ligge ute 6 baner, men under regatta kan det økes til 8 baner og også justeres til 9 baner med "padlebredde" de siste 1000 meterne.

Under åpningen var det rundt 100 fremmøtte, og det ble godt dekket av lokal presse. Rundt 20 reprensentanter fra kommunen var tilstede fra idrettsetaten, administrasjon og prosjektet.  Byrådsleder Harald Schelderup åpnet formelt anlegget, det ble ettefulgt av  oppvisninsløp av padlere og roere. Alle fremmøtte spiste kake og var glade for at det endelig har fått et komplett albanosystem til Nordåsvannet.

Banene vil gi betydelig bedre treningskvalitet og sikkerhet under trening. Det kan nå arrangeres regattaer, men har ikke landareal til en full norsk regatta.  Den dagen landarealet er på plass vil norsk roing ha et anlegg i et godt skjermet vann med kort avstand mellom publikum og regattabane. Dette ser vi frem til!

Arbeidsgruppen som har arbeidet med dette siden 2009 vil fortsette arbeidet med å realisere landanlegget.  Arbeidsgruppen har i hovedsak bestått av Håkon Kryvi (Fana Roklubb), Georg Lund (Fana Roklubb), Morten Ivarsen (Fana Kajakklubb og Olympiatoppen), Kenneth Helgesen (Njørd Kajakklubb) og Thorvald Jakobsen (Fana Roklubb).  Arbeidsgruppen er i det siste utvidet med noen flere representanter for å bidra til at vi får gjennomført landanlegget.