Nyheter
#Organisasjon
Arvid Bentsen og Oskar Sødal
Arvid Bentsen og Oskar Sødal

Arvid Bentsen er Agders kretsvinner til prisen Årets ildsjel.

Arvid Bentsen har gjort en utrettelig og eksepsjonell innsats for Kristiansand Roklubb. Gjennom flere tiår har han vært en avgjørende kraft bak utviklingen og suksessen til roklubben.

Bentsen begynte sin reise innen rosporten på midten av 80-tallet da han hørte at roing kunne hjelpe mot vond rygg. Han ble ikke bare en aktiv roer, men engasjerte seg også som sekretær i styret. I tillegg påtok han seg rollen som trener for juniorer og senere voksne roere som kom til klubben i voksen alder. Han har sittet i styret siden slutten av 80-tallet og har kun tatt korte pauser for å engasjere seg i styret til Roforbundet.

Bentsen leder av byggekomiteen da det nye klubbhuset sto på trappene. Dette var en kamp med kommunen som strakte seg over 15 år, men han ga aldri opp. Som tidligere landslagsroer og formann Helge Tønnessen sier: «Tør å påstå at klubbhuset vi har i dag, ikke hadde stått der hadde det ikke vært for Arvid.».

Bentsen har alltid vært ivrig på å reparere båter, enten i kraft av sitt verv som klubbens materialforvalter eller bare av ren lidenskap. Uansett om det er tre, glassfiber eller karbonbåter, kan Arvid fikse de utroligste ting med aceton og epoxy.

Bentsen sto også i front for å innføre Coastal roing til Norge, både på klubb- og forbundsnivå. Dette er en båtklasse som etter all sannsynlighet blir å se i OL i 2028.

Selv i dag er Bentsen fortsatt aktiv i klubben som roer, styremedlem og instruktør inntil to ganger i uken, og alt dette i en alder av 76 år. Hans livslange dedikasjon til rosporten og hans utallige bidrag til Kristiansand Roklubb og norsk roing gjør Bentsen til en svært verdig kandidat for prisen Årets Ildsjel. Hans innsats og lidenskap for rosporten har inspirert hele ro-miljøet, og det er på tide å anerkjenne hans enestående bidrag.

Tekst og bilde er hentet fra Norges Idrettsforbund