Nyheter
#Internasjonal regatta
Lars Benske og Ask Tjøm mottar gullmedaljen etter verdenscupseieren i Poznan. Foto: Estela Re-Ma, Norges Roforbund
Lars Benske og Ask Tjøm mottar gullmedaljen etter verdenscupseieren i Poznan. Foto: Estela Re-Ma, Norges Roforbund

Ask Tjøm og Lars Benske er klare for å ro fort i Luzern

Det har gått tre uker siden Lars Benske og Ask Tjøm tok en meget overraskende verdenscupseier i lettvekts dobbeltsculler. «Det tok noen dager før vi klarte å lande etter denne opplevelsen og jeg føler vi nå har klart å ta et langt steg i riktig retning mot det store målet som er OL i Paris 2024.» sier Lars Benske på spørsmål om hvordan han har det etter at nå har fått noen dager til å reflektere over seieren.

Tekst: Viktor Sødal

Til helgen reiser Benske og Tjøm til verdenscupavslutningen i Luzern for å forsvare det gode resultatet.

«Vi kan ikke tro for mye om oss selv» sier Benske med visshet om at det venter enda tøffere konkurrenter på startstreken i Luzern enn dem de møtte i Poznan.

 Utvikling under ny landslagsjef

Ask Tjøm forteller at det er mange grunner til den gode utviklingen hans og at det har vært veldig positivt med en forandring i treningsopplegget med den nye landslagssjefen Mark Emke. «Det er mye morsommere på trening nå som vi er et stort lag som gjør det mer interessant.» sier Tjøm om den nye landslagsstrukturen med ett større og samlet landslag.

«Nå går jeg på trening hverdag med tro på at dette gjør meg best mulig.» sier han.
På startstreken i Poznan med Lars Benske (bau) og Ask Tjøm (stroke). Foto: Estela Re-Ma, Norges Roforbund
Løpsopplegget virker

Etter at roerne kom hjem til Norge så har de vært og analysert løpene hos Fredrik Mentzoni som er Olympiatoppens GPS-ansvarlig. Benske forteller at «Som mange tror så starter ikke vi rolig, men det er de ande som startet for hardt og faller i hastighet gjennom løpene, mens vi klarer å øke farten gjennom løpet.».

«Det er noe med det å vite at en ror med en som er like «gæren» som meg og at vi begge er villige til å ta risiko. Noe som har vært positivt for oss» analyserer Tjøm.  

Nye muligheter

OL i Tokyo ble den siste regattaen for lettvektekts dobbeltsculleren med Kristoffer Brun og Are Strandli for duoen som hadde rodd sammen i over ti år. Strandli valgte å legge årene på hylla og Brun skiftet vektklasse. Dermed ble det to ledige plasser i lettvektsbåten og til dette sier Tjøm «Det er en annen dynamikk nå siden vi alle er mer likeverdige og vi er mer på samme nivå» og sikter til at det er ytterligere to lettvektere med Jens Holm og Oskar Sødal som også har ambisjoner om å sitte i lettvektsdobbelen i OL 2024.

«Vi er ett lag på fire som trener sammen og som unner hverandre suksess, vi har alle sammen tatt store steg dette halvåret og vi er på god vei mot det som venter oss» sa Benske. Han svarte på spørsmålet om hvordan den interne konkurransesituasjonen dem imellom har vært etter at den etablerte båten med Brun og Strandli ble løst opp.

Norges andre-båt med Jens Holm og Oskar Sødal sliter med henholdsvis sykdom og skade får derfor dessverre ikke rodd verdenscupavslutningen i Luzern.

Ydmyk instilling til kommende løp

 Den norske båten starter i det tredje forsøksheatet på fredag kl. 12.20 og der går de to første båtene videre til semifinale.

«Selv om alt klaffet sist så er det ingen garantier for at det gjør det i Luzern eller senere så vi må ha beina godt planta på jorda og ikke ta noe for gitt.» sier Tjøm.

Flystreiken rammer dessverre også roerne og det ble etter at flyet ble kansellert besluttet at landslaget må kjøre den 1400 kilometer lange turen til Luzern i bil. 

«Man kan ikke tillate seg selv å tenke at dette er noe annet enn en optimal oppladning og resultatet bør derfor ikke påvirkes av turen» sier Tjøm om den alternative ruten.

Slik følger du regattaen:

Regattaen kan følges gratis på worldrowing.com.

Innledende heat dekkes med radiokommentering og livetracker og A-finalene streames.

Se Norges Roforbunds Instagram for liveoppdateringer om våre utøvere: https://www.instagram.com/roforbundet/

Heat fredag formiddag

09:10 - M2- Erling Øyasæter / Mathias Wie (NOR/LTU2/JPN1/ROU/ITA/RSA2)

09:35 - W2x Thea Helseth/Jenny Rørvik (ITA!/ROU/NOR/GER1/SUI)

09:45 - M2x Erik Solbakken/Jonas Juel (ROU/CZE/HUN/CRO/NOR2)

09:50 - M2x Kristoffer Brun/Oscar Helvig (LTU2/FIN/AUS/MEX7NOR1)

11:45 - M1x Martin Helseth (CAN/BUL/FIN2/NOR)

11:20 - W1x Siri Eva Kristiansen (SRB/NOR/AZE/ESP/NZL1/AUS2)

12:00 - LW2x Oda Aagesen/Maia Lund (GBR/POL2/NOR/GER/AUS/ESP)

12:20 - LM2x Lars Beske/ Ask Tjøm (GER/ESP/NOR/POL/POR)

Veien til A-finale