Nyheter

Baltic Cup 2019

20 utøvere og 7 trenere og den største heiagjengen representerte Norge i Baltic Cup, Estland

20 utøvere fordelt på åtte lag reiste avgårde fra Gardermoen torsdag kveld, godt akkompagnert av syv klubbtrenere. Hengeren var allerede godt på vei gjennom de svenske skoger.

Fredag formiddag var alle sammen, både trenere, utøvere, båter og henger godt på plass i Viljandi, Estland. Her gikk dagen til å rigge opp, teste roforholdene og gå i parade under åpningssermonien. Største overraskelsen var at det ikke var bøyestrekk, noe som skulle vise seg å skape problemer for flere nasjoner utover helgen.

Lørdag morgen braket det løs med første norske båt ut litt over klokken 9 om morgenen. Det var kult å se at vi helt klart hadde størst heiagjeng av alle nasjonene til sammen! Tribunen gikk i rødt, hvitt og blått. Det var høyt inntak av kaffe og kake i solen på lørdag, og vi hørte mye bra heiing fra målområdet.

Alle båtene var i aksjon i forsøk og siden det ikke er oppsamling i Baltic Cup, så er det fort B finale som gjelder om du tuller det til i forsøket, eller møter «pallen».

Se hele resultatlisten her

Resultater båt for båt:
Herrer firer uten styrmann

Firer uten med Kristian Lorentzen, Bror Storsten, Alexander Blom Tindlund og Trygve Løken (alle Norske Studenters Roklub) sitt løp var første finale, men etter 750m ble løpet stoppet. Det ble kollisjon mellom flere nasjoner som samlet seg på den ene siden av banen. Guttene fikk gult kort for styringen sin, men da omstarten gikk var det tydeligvis glemt. De suste inn til sølvmedalje etter et solid løp og nesten 3km rodd!

Søndag var det 500m sprint, og om mulig enda mer knuffing mellom båtene. Norge ble dessverre skvist litt ut og fikk ikke muligheten til å kjempe om medaljene og endte på en 6. plass i A finalen.

Herrer toer uten styrmann

Toer uten gutter med Aksel Wergeland og Einar Bjørvik (Fana Roklubb) fulgte opp de andre enåret guttene og rodde et godt løp der de tok sølvmedalje. Ny personlig rekord ble det også. Søndag var det litt tøffere i A finalen på 500m og guttene fikk ikke helt sprintgiret på plass. De rodde allikevel et godt løp og tok den litt sure 4.plassen!

Herrer Singelsculler

Herre singlesculler med Syvert Senumstad (Kristiansand Rklubb) møtte hele pallen i forsøket sitt og til tross for en sterk tid, måtte han ro B finale. Der bet han godt fra seg og rodde et meget godt løp, på enda en god tid. Søndag møtte han de samme konkurrentene i forsøket, men denne gangen var det revansj. Han kjørte ut og det ga han en plass i A finalen. I finalen fikk vi se spurten som det har gått gjetord om siden Norgesmesterskapene forrige helg, og nå holdt det til en bronsjemedalje!

Dame singelsculler

Dame singlesculler med Nicoline Lovise Lindstrøm (Christiania Roklub) tok seg lett videre til A finale ved å vinne lørdagens forsøksløp, men fikk det litt for tøft i finalen og endte på en god 6.plass. Søndagen var det revansj i A finalen og hun fikk vist god fart som til slutt ga en meget sterk 4.plass!

Dame dobbeltsculler

Dame dobbeltsculler med Anna Luna Bjønnes Yngsdal og Tyra Eklo Hjemdal (Ormsund Roklubb) hadde et hardt forsøksheat og måtte se at A finalen glapp. I B finalen derimot viste de meget god roing og vant finalen med en sterk tid og totalt 7.plass. Søndagen bet de fra seg i forsøket der de lenge lå an til en finalebillett, men måtte se seg slått med et halvt sekund. De gjentok gårsdagen og kjørte på i B finalen med et solid løp. Totalt 7.plass!

Herre dobbeltsculler

Herre dobbeltsculler med Marius Bjørn-Hansen Ahlsand og Jonathan Wang-Norderud (Christiania Rklub) rodde solid i forsøket og tok seg greit videre til A finalen på lørdag. Der viste de at de hadde enda mer krutt på lager og rodde seg inn til en fin bronsjemedalje. Søndagen var det litt tøffere i A finalen og guttene klarte ikke å holde det helt inn, men endte på en meget sterk 5.plass!

Dame dobbeltfirer

Dame dobbeltfirer med Fabia Dybwad Emblem, Lisa Nakamoto Byberg, Marie Glomnes Rudi og Ella Marie Hegge (Norske Studenters Roklub) tok seg greit til A finalen lørdag og gjorde et solid finaleløp. Her ble det allikevel litt tøft å nå toppen, men jentene endte på en god 5.plass. Søndag var det revansj, men de fikk det ikke helt til å stemme og måtte ta til takke med en B finale. Derimot suste de inn til seier og endte på en 6.plass totalt!

Herrer dobbeltfirer

Herre dobbeltfirer med Håkon Grønberg Møller (Sarpsborg Roklubb),MariusAntonsen Thime (SarpsborgRoklubb) Simen Olsen (FredriksstadRoklubb) og Simen Thømt (Moss Roklubb) tok seg fint videre til A finalen på lørdag, men det gikk litt for fort i finalen og de måtte ta til takke med en 6.plass etter et godt løp. Søndag var de klar for revansj, men hang ikke helt med i forsøket og endte i B finalen. Her ble det skandinavisk oppgjør og guttene rodde seg godt inn til en total 8.plass!

Det var en spennende helg med mange flotte utøvere og en gjeng med dyktige trenere. Samtlige roere og trenere vil ta med seg mye nyttig erfaring frem mot neste sesong og en god dose motivasjon som kan holde oss gående gjennom vinteren.

 

Takk for vel blåst Baltic Cup 2019!