Baltic Cup 2021

Det var en liten tropp fra Norge som reiste til årets Baltic Cup. Mye grunnet at Litauen er rødt, og dermed var det endel som trakk seg. I tillegg var det utøvere som gjorde det sterkt i både liten og stor båt, som resulterte i at vi kun sendte stor båt. I tillegg hadde to av båtene slitt med sykdom og skade under oppkjøringen, så dobbeltfirer herrer hadde en reserve fra Bærum og dobbeltsculler herrer hadde en reserve fra Moss. 

Årets cup ble arrangert i Trakai i Litauen, som er Litauen sitt Olympiske treningssenter. Utøverne fløy inn til Vilnius, og deretter var det leiebiler. Vi fikk overnatting bare 3 kilometer fra banen, i noen små hytter (eller bungalows/villa som de kalte det). Det var tre måltider på banen, men her var det ikke så mye mat så det ble fort fylt på med pasta, brød og helt sikkert noe søtt også. Det er også alltid spennende å få servert kokt grillpølse med ris til frokost, men da har vi testet det også.

Fredagen gikk med til å teste båtene og formen, samt robanen. Det blåste mye den dagen, men til tross for det var forholdene overraskende bra. Lørdag var det duket for 2000m, først forsøk og deretter finale. I endel av båtklassene vi stilte opp i, var det kun 7 båter og siden det er 7 baner ble det avtalt på lagledermøtet at forsøket ble et preliminært løp og alle var videre til finale. Derfor kunne H2x, D1x og H4- ta det litt lett i det første løpet.

Thea i dame singel var første finaleløp til Norge, og hun ga seg ikke. Dermed freste hun inn til dagens første medalje, en bronse. Dobbeltsculleren med Truls og Erik fulgte opp hva Thea hadde prestert, og gikk for bronse de også. Deretter var det herre firer uten med Eirik, Martin, Hans og Martin som tok den litt sure fjerdeplassen, men de var veldig tett på (noe som kanskje gjør det enda litt mer bittert?). Gutta var allikevel fornøyd med løpsgjennomføringen. Videre var det Marius i singelsculler som skulle til pers, og han gjorde det vel nesten ikke spennende da han rodde inn til gullmedalje et godt stykke foran de neste. Siste norske båt ut var dobbeltfirer herrer, med Lorentz, Brage, Isak og Christian, i B finale, og de rodde et mye bedre løp enn i forsøket, og tok til slutt en åttendeplass. Lørdag var det av og på med regn og vind, samt lavt skydekke. Luksus var det da å stikke innom hyttene for å dusje og skifte mellom slagene.

Søndag startet noen timer tidligere, og denne dagen er det 500 m på programmet. Under Baltic Cup kan man altså vise seg frem både på den ordinære distansen, men også på sprint.

Da finalene dro i gang rundt halv 11 allerede, var det fortsatt damene først fra Norge. Thea meldte at hun ikke var i sprinter på forhånd, men det så ikke sånn ut da hun leverte en knallsterk (alltids litt sur) fjerdeplass. Videre smalt dobbeltsculleren til med Truls og Erik, som kun hadde rundt fire økter sammen før avreise Norge, inn til en sølvmedalje. De rodde seg virkelig inn i cupen gjennom helgen. Firer uten herrer med Erik, Martin, Hans og Martin måtte igjen innkassere den litt snurtne fjerdeplassen, men igjen var de også tett på. Marius fulgte opp gårsdagen, og leverte et (nesten enda mer) solid gull. Deretter var det, som dagen før, dobbeltfirer herrer med Lorentz, Brage, Christian og Isak som leverte en åttendeplass. Her også rodde de bedre i finalen. Vi rakk også en bedre lunch med masse god grillmat og dessert før avreisen tilbake til Norge.

Alt i alt en forrykende bra helg i Trakai. Første gang vi tar gull i herrer singelsculler, og så begge dager attpåtil. Det var også en eksemplarisk gjeng å ha med på tur. Et par av båtene hadde en trøblete oppladning, men de leverte hva de var gode for og vi er sikre på at hele gruppen reiser hjem med litt mer erfaring i bagasjen.

Takk for turen!