Baltic cup 2022

K(j)ære ro-Norge! I Baltic Cup i år stilte vi med full tropp, som betyr 26 utøvere (samt 9 trenere), og med godt lagarbeid leverte vi en total tredjeplass i cupen. Det er den 28. gangen Baltic Cup blir arrangert, og om to år sees vi på Årungen!

Det var en stor gjeng som reiste nedover fra Årungen i 9-setere torsdag morgen for å rekke fergen fra Gøteborg til Frederikshavn, og i Aarhus traff vi en liten tropp som hadde tatt sjøveien fra Bergen, også kjent som Vestlandets svar på solkysten. I Danmark var det duket for skikkelig leirskolestemning med 14 mannsrom (les: sovesal) og 8 mannsrom, samt trenerne på 150 mannsrom i hver sin lille hule med gardin.

Fredagen gikk til rigging, roing, spising, minigolf på hostellet og sightseeing i Aarhus. Alle fikk i oppdrag å bli kjent med minst en ny person i løpet av helgen, og det var ikke bare nordmenn utøverne våre ble kjent med.

Lørdag startet med kø til morgenmad, men blide som vi er, gikk det unna med et smil. Det var høytidelig åpningsseremoni med flagg og taler, og cupen ble offisielt bjellet inn. Lørdagen under Baltic Cup er det 2000m, søndag er det 500m, og i statuttene står det at alle skal ro to ganger uansett antall lag. I tillegg skal alle få medalje, også uavhengig av antall påmeldte. Dette fordi cupen er for ungdom og skal bidra til idrettsglede og mestring.

Vi hadde litt sykdom i troppen som førte til litt utfordringer underveis, men det ble håndtert med stort pågangsmot og mye tæl. Samtlige lag hadde noen gode løp og noen ikke fullt så gode løp, men vi så fremgang gjennom helgen, og det var imponerende med guts som ble levert ute på banen.

Rent resultatmessig:

D4- (Aalesunds) med Susanne, Elise, Astrid og Maria tok 3.plass begge dager.

H4- (Bærum) med Emil, Christian, Ferdinand og Eskil tok 5.plass lørdag og 3.plass søndag.

D2- (Bergens) med Malin og Pernille tok 7.plass lørdag og 5.plass søndag.

H2- (Bergens) med Isak og Eivind tok 4.plass lørdag og 4.plass søndag.

H1x (Årungen) med August tok 5.plass lørdag og 7.plass søndag.

D1x (NSR) med Elsa tok 7.plass lørdag og 7.plass søndag.

H2x (Bærum) med Sander og Ask tok 7.plass lørdag og 6.plass søndag.

D2x (Bærum) med Kaja og Fay brøt lørdag og tok 2.plass søndag.

H4x (Sandefjord, Drammen og Horten) med Theodor, Henrik, Jonas og Mathias tok 4.plass lørdag og 6.plass søndag.

D4x (Trondhjems, Sandefjord, Tønsberg og Drammen) med Ane, Lotte, Synne og Nora tok 4.plass lørdag og 4.plass søndag.

Hvis dette er Norsk roing sin fremtid, så lover det godt. Det er utøvere som heier på hverandre, hjelper hverandre på kryss og tvers og har det gøy sammen, i tillegg til at de lærer av hverandre og er i god utvikling. I Baltic Cup er vi ett lag på tur, og det merket vi godt denne helgen.

Det har vært en spennende helg med tette løp, lærerike løp og morsomme løp. Det har vært en fantastisk trenergjeng med nedover som også har blitt godt kjent på kryss og tvers, og vi håper de alle står på gjennom vinteren og befinner seg i Norgestøy neste sesong også.