Baltic cup 2023

Liten reiseoppsummering.

Det var 24 spente utøvere som møtte opp på Årungen Rostadion ved lunchtider torsdag. Vi skulle kjøre 9 setere og ta ferge fra Gøteborg for å reise til Hamburg. I tillegg til alle utøverne var det 10 trenere med; dette for å skape miljø, utvikling og samarbeid på tvers. Dette er en veldig fin førstereis internasjonal regatta, både for klubbtrenere og utøvere.

Fergen tok oss fint frem til Kiel med en bedre buffet, musikkquiz og en god natt på sjøen. Vel fremme på banen i Hamburg var det rigging og trening som stod for tur. Spennende var det å se anlegget, de andre utøverne og prøve banen. Alle lagene bodde på samme herberge rett ved jernbanestasjonen inne i byen. Det bar litt preg av at mange ønsket frokost til samme tid, men ellers gikk det meste unna. Lørdag kveld var det i sann Baltic Cup tradisjon duket foret sosialt arrangement. Vi ble loset ned på kaien i Hamburg, og ut på elvecruise.Lite visste vi at det var 90 minutter med tysk språklig guide (turen varte to timer), og sightseeing gikk mest ut på å se containerskip, containerhavner og enda flere containere. Heldigvis ble vi reddet av brus og saltstenger, og hyggelige folk. På kvelden fikk pizzasjappa på hjørnet god butikk da alle lagene skulle ha kveldsmat.

Baltic Cup skal være det første steget til internasjonal representasjon, og vi har lenge hatt en omforent avklaring overfor de andre medlemsnasjonene om at utøvere som ror U19VM ikke skal ro Baltic Cup. Dette ble ikke fulgt opp fra et par land i år, så vi har meldt tilbake til styret i Baltic Cup at det burde bli en nedskrevet regel. Ikke minst for å holde Baltic cup til hva Baltic cup faktisk skal være. Allikevel leverte alle roerne våre gode prestasjoner, og som et lag så er det lenge siden vi har gjort det totalt sett så bra. Det ble ikke edelt metall (vi hadde noen som var veldig veldig nærme), men mange fjerdeplasser. Roerne rodde seg inn i regattaen, de fleste leverte bedre og bedre løp og alle var helt klart med. Veldig gledelig å observere så mye engasjement der alle heiet på alle og brølte seg hese bare minutter før de selv skulle ut på vannet. De fulgte hverandre i oppturer og nedturer gjennom helgen, og det er helt sikkert blitt noen nye bånd mellom utøvere som vil være viktige i tiden som kommer.

Turen hjem gikk også fint, og det var en hyggelig avslutning på en givende helg med en helaften på fergen. Det ble buffet, musikkquiz(de yngste viste seg å være best) og allsang og litt dans.

Utøverne har fått en smakebit på hva som venter utenfor Norges grenser av fart på vannet, og det er en fin motivasjon til å ha med seg inn i vintersesongen!

Vi takker alle trenerne som tok seg tid til å være med å skape en bra helg for alle utøverne.

 

Resultater finnes her.