Nyheter

Birgit er årets Peer Gynt!

Stortingsrepresentantene har stemt fram Birgit Skarstein som Årets Peer Gynt 2021. Hun får prisen overrakt på Peer Gynt friluftsscene på Gålå lørdag 24. juli 2021 kl. 12.00.

- Birgit Skarstein er en svært verdig vinner av Årets Peer Gynt. Hun er en av Norges fremste idrettsutøvere og hun har brukt sin sterke posisjon til å fremme likeverd i samfunnet på en utmerket måte. Birgit Skarstein er et positivt forbilde som tør å bryte grenser, og hun har bidratt sterkt for å styrke situasjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne, sier leder i Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad.

Hedersprisen Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming.

- Dette var gøy! Jeg tror jo så innmari på verdien av et inkluderende og raust fellesskap, og at vi alle kan gjøre noe for å påvirke samfunnet. Endring tar tid, og av og til er det ett skritt frem og to tilbake. Da er det utrolig hyggelig å kjenne på at vi er mange som har troen på at det nytter å engasjere seg. Og så er det jo stas at det er de folkevalgte som har stemt. De legger tross alt premissene for morgendagens samfunn, så dette leser jeg som at vi deler ønsket om et inkluderende fellesskap, sier Birgit Skarstein. - Idretten er et veldig fint bilde på hva vi kan få til når vi jobber sammen. Synligheten den gir er et godt redskap for å vise verdien av mangfold. Ingen blir gode alene, vi trenger hverandre. De største prestasjonene står vi for i lag, både på idrettsarenaen og i samfunnet, fortsetter en takknemlig prisvinner.

- Vi gleder oss til å hylle Birgit Skarstein på Peer Gynt-festen på Gålå lørdag 24. juli kl. 12.00, sier Ellen Horn, kunstnerisk leder i Peer Gynt AS. – Peer Gynt-festen er på Snøhettas ikoniske vannspeil på Peer Gynt friluftsscene ved Gålåvatnet, der Peer Gynt spilles 12 kvelder i sommer. Vi kan røpe at blant artistene som kommer for å hylle Birgit på Peer Gynt-festen har vi en av hennes favorittartister, Ingrid Olava. Harald Stanghelle kommer også for å ta en prat med Birgit Skarstein og flere andre gjester, så dette blir en festdag vi gleder oss stort til, sier Horn.

Peer Gynt-festen med prisutdeling til Årets Peer Gynt 2021, Birgit Skarstein Lørdag 24. juli 2021 kl. 12.00 - Peer Gynt friluftsscene, Gålå i Gudbrandsdalen

Om Årets Peer Gynt

Hedersprisen Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming. .Årets Peer Gynt ble stiftet av Per Gynt-stemnet i 1971. Einar Gerhardsen var den første prisvinneren, og var også den som løftet prisen inn i Stortinget. En nominasjonskomité nominerer etter gitte kriterier tre kandidater til prisen. Nominasjonskomitèens medlemmer er Olemic Thommessen, Astrid Sæther, Hanne Krogh, Knut Vollebæk og Rune Støstad. Birgit Skarstein blir den 52. prisvinneren.
Se oversikt over tidligere prisvinnere nederst i pressemeldingen.

Vi gratulerer Birgit og er stolte av å se hva hun står for og får til!