Nyheter
#Pararoing

Birgit Skarstein tildeles Egebærg Ærespris

Birgit Skarstein ble under middagen på idrettstinget 2019 tildelt Egebærgs Ærespris på bakgrunn av fremragende prestasjoner i para- roing og langrenn og som en god rollemodell for idrettens grunnverdier.

Birgit Skarstein ble under middagen på idrettstinget 2019 tildelt Egebærgs Ærespris på bakgrunn av fremragende prestasjoner i para- roing og langrenn og som en god rollemodell for idrettens grunnverdier. Prisen regnes som norskidretts høyeste utmerkelse som gis til utøvere som har markert seg i to ellerflere forskjellige idretter. Birgit kvalifiserer til prisen etter de opprinneligekravene om å oppnå resultater innenfor samme kalenderår.

Norges Roforbund har nominerte Birgit til prisen sammen med Norges Skiforbund.

Roing
Birgit har siden 2013 konkurrert internasjonalt i Arms Only Singelsculler/PR1Singel sculler, og tok sin første VM seier i 2014. I parolympiske leker i Rio2016 rodde Birgit inn til en 4 plass. I 2017 ble distansen for PR1 endret fra 1000 til 2000 meter, noe Birgit fulgte opp ved å vinne VM i PR1 damersingelsculler 2017 og i 2018. Etter 2017 sesongen ble Birgit kåret til Para Rower of the Year av det internasjonale Roforbundet (FISA) og vant prisen som årets kvinnelige funksjonshemmede utøver på idrettsgallaen 2018 og i 2019.

Langrenn
Birgit har konkurrert internasjonalt i sittende langrenn (klassifisering LW11) siden sesongen 2013/14, og deltok under paralympiske vinterleker både i Sochi 2014, Pyeong Chang 2018 med 7 plass som beste plassering. Birgit vantverdenscupen sesongen 2017/18 i sin klasse og i VM i Prince Geoorge, Canada 2019 tok hun 2 bronsemedaljer og har med det 4 individuelle medaljer i langrenn.

I tillegg til Birgits fremragende prestasjoner i skisporet og på regattabanen opptrer Birgit som en rollemodell for idrettens grunnverdier.Birgits enorme engasjement både i og utenfor idretten gjør henne til enbidragsyter som bestandig deler av sin optimisme, idrettsglede og fellesskap. I tillegg er Birgit aktivt engasjert i Stiftelsen VI, MOT, Right to Play og Global Dignity Day samt innvalgt i IPC sin utøverkomite som representant for vinteridrett.