BRONSE i U23 VM

Jonas Juel (Norske Studenters Roklub) rodde inn til Bronsemedalje i U23 VM i Sarasota. Den Norske U23 troppen reiser hjem med en 9, 11 og 12 plass fra mesterskapet.

19 år gamle Jonas Juel (Norske Studenters Roklub) rodde inn til bronse i tungvektsingelsculler under U23 VM i Sarasota, Florida. Med bronsen på regattabanen i the Sunshine State følger han opp ro-legende Kristoffer BRUNs bronsemedalje i lettvektsingelsculler fra VM i 2017.

Jonas presset gjennom løpet i en lavere takt enn de øvrigeroerne, som World Rowings kommentator utbrøt at vekket minner til vår dobbelt olympiske mester i singelsculler, Olaf TUFTE. Ved passering 500m var Jonas på en fjerde, men klokket tredjeplass både på 1000m og 1500m. Inn mot mål ble det en utrolig tett spurt, hvor det slutt var Tysklands Marc WEBER, fjorårets sølvmedaljør i klassen, som tok gullet. Mellom sølv, bronse og tredjeplass var det et fattig tidendels sekund som skilte. Hellas tok sølvet, sju hundrededeler foran Jonas og det var bare tre hundrededeler til fjerdeplassen, som gikk til Romaina.

Målfoto Herrer 1x U23VM 2019

Jonas uttrykker selv til World Rowing i etterkant av løpet:

“I’m super pleased, it was a really tough race. I tried to stay with the pack and then it was just who wanted it in the last 500 meters. I’m super happy to have made the podium.”

Det gror godt i rekkene bak våre singelscullerhelter KjetilBORCH og Olaf TUFTE!

For den øvrige troppen rodde Lars Benske (Fredriksstad roklub) i herrer lettvekt singelsculler inn til en 3 plass i B-finalen, et tett løp der kun få sekunder skilte de første plassene. Herrer toer med Andreas Berge (Bærum Roklubb) og Mathias Wie (Bergens Roklubb) rodde inn til 5. plass i B finalen og herrer toer med Einar Solbakken (Moss Roklubb) og Adrian Lindgren (Tønsberg roklubb) inn til 6. plass i B-finalen.

Jonas Juel blir holdt oppe av (fra venstre) Lars Benske, Mathias Wie, Einar Solbakken, Adrian Lindgren og Andreas Berge.