Coupe de la Jeunesse

Helgen 3/4 august stillte norske juniorroere til start i Coupe de la Jeunesse som gjestenasjon i Corgeno, Italia.Norge hadde med lag i damer 4x og damer 4-, herrer 1x, herre 8+ og herrer reserve 1x.

Helgen 3/4 august stillte norske juniorroere til start i Coupe de la Jeunesse som gjestenasjon i Corgeno, Italia.

Norge hadde med lag i damer 4x og damer 4-, herrer 1x, herre 8+ og herrer reserve 1x.

Regattaen ros som et cup system over to dager, med forsøk og finale hver dag og nye vinnere hver dag og nye poeng deles ut hver dag til deltagernasjonene. Ettersom Norge var gjestenasjon fikk vi ikke ro A-finalene, men roerne fikk mye nyttig internasjonal erfaring fra forsøkene og B-finaler. Siden det i 8+ ikke var mer enn 7 deltagende nasjoner og Norge remed måtte ha rodd A-finalen helt alene fikk guttene lov å stille i A-finalen, men med dårligst seeding. Dette så i midlertid ikke ut til å affisere dem og de holdt seg oppe med teten og tok en 4 og 5 plass i coupen. I 8+ en satt Oliver Melnes (Sarpsborg roklubb) Jacob Gundersen (Sarpsborg Roklubb) Henrik Glittenberg (Bergens Roklubb) Håkon Møller (Sarpsborg Roklubb) Marius Pedersen (Stavanger Roklub) Erik Vaktskjold (Os Roklubb) Oscar Wolfhardt (Norske Studenters Roklub) og Hugo Haavind (Norske Studenters Roklub) som cox hadde gutta stødige Helene Alvheim (Bergens Roklubb)

Per Andreassen (Stavanger roklub) tok 2 og 3 plass i B-finalene, Marius Thime (Sarpsborg Roklubb) tok to 5. plasser i spare race.

På jentesiden tok dobbeltfirerjentene  Hannah Grude (Ormsund Roklub) Karoline Masch (Drammens Roklubb) Caroline Østbø og Siri Tønnesen (begge Stavanger Roklub) 5. og 6 plass i B-finalene. Jentene i fireren Sigrid Nilsen (Stavanger Roklub), Hedda Roth (Aalesunds Roklub) Camilla Kjeseth (Fana Roklubb) Og Nicoline Lindstrøm inn til 5 og 3 plass i B-finalene.

Matti Saborowsky (NSR) og Georg Lund (Fana) stillte som trenere i mesterskapet og Per Helge Brun Svendsen som logistikkansvarlig og lagleder. I tillegg har utøverne fått mye god trening og hjelp landet rundt i oppkjøringen mot mesterskapet.

Coupe de la Jeunesse ble etablert i 1985 og er en regatta for juniorroere på vei opp mot det internasjonale toppsjiktet, det vil være en søknadsprosess for å kunne være med som deltagende land fremover og dermed også kunne stille i alle A-finalene.

Takk til alle som bidro til et flott mesterskap og alle foreldre som var med og heiet!

Resultatene fra regattaen finner du her: Coupecorgeno

Herrer 8+ Foto: Estela Reinoso Maaset