Nyheter
#Internasjonal regatta
Mads Reite, Theodor Caspersen, Nora Njaastad og Synne Olstad
Mads Reite, Theodor Caspersen, Nora Njaastad og Synne Olstad

Coupe de la Jeunesse Beach sprints first edition

Liten oppsummering.

Kort oppsummert var første runde med Coupe de la Jeunesse beach sprint edition en stor suksess!
Ikke bare var der veldig gøy, men også utrolig lærerikt. Et fint miljø med mye deling og erfaringsutveksling, og for gjengen som var på plass var læringskurven bratt fra dag en til dag fem.

Vi hadde som sagt en liten tropp på plass, to jenter og to gutter, samt to trenere. De første dagene gikk med til å trene; både på inngang og ut gang av båten, runding rundt bøyene og sprinting i sanden. Det var blanding av litt skummelt, men også veldig gøy i bølgene. Adrenalinet kjentes godt.

Siden det var litt vel mye vind lørdag (veldig store bølger), så ble regattaen utsatt til søndag. Vi brukte lørdagen til litt avslapning i solen og en runde i en fornøyelsespark siden det ikke gikk an å trene på vannet.

Søndagen kom og vi var passe nervøse og veldig spente. Jentene var først ut og hadde et bra løp i sin timetrial til tross for at de måtte manøvrere rundt båter som gikk rundt før dem. Guttene fulgte opp og leverte også en sterk plassering i timetrial. Videre var det duket for mix, der den ene båten trakk seg grunnet medisinske årsaker og båten med Theodor og Nora også rodde en god runde i timetrial. Da var det duket for kvartfinaler/heat og alle tre båtene våre var videre. Jentene var først ut, og da var det sånn at man ror to mot to, og det er vinn eller forsvinn. Jentene vant første løpet, og var dermed videre til semifnale (topp fire). De tapte dessverre det løpet, men da var det ikke mange minuttene hvile før B finalen gikk av stabelen og her leverte de et strålende løp. Det vant de og tok derfor bronsen. Gratulerer! Gutta var neste båt ut, og de lå lenge likt med motstanderen, men på vei inn mot stranden så fikk de to tre runder der båten kom helt ut av kurs (slått rundt av bølgen), og tapte derfor løpet og da er man dessverre ute. Mixbåten var neste ut og der leverte de også et god løp, men det holdt dessverre ikke helt inn og disse også ble slått ut. Da var vi plutselig ferdig for dagen, og det var en litt heftig følelse av å være så gira og på, til å plutselig være ut av alt sammen. Alle utøverne leverte flere gode løp, og vi gleder oss allerede til neste mulighet, for her har vi baggen full av erfaring. Gratulerer til alle fire som tok utfordringene på strak arm og ble med på dette ville opplegget!

Mandagen ble brukt på sightseeing hos Filippi, som også var både lærerikt og gøy. Der fikk vi blandt annet ta ut en dobbelsculler av formen den er støpt i.

Vi reiser hjem med en mye større forståelse av hva beach sprint er, og har en lang liste med tips og triks vi skal ta med oss neste gang vi skal ut i bølgene.

Takk til trenerne for oppfølgning, og klubbene i ryggen, det ga et skikkelig bra uke for Nora, Synne, Theodor og Mads.

Marte, Nora og Line

Mads og Theodor

Nora og Synne