EM 2014, roing

Rekorddeltagelse med 36 nasjoner til start i EM i Beograd (SRB) 30. mai - 1. juni. Norge stiller skarpskodd med begge sine gullbåter fra VM i fjor, samt dobbel olympisk mester Olaf Tufte, og lovende Tale F. Gjørtz.

Rekorddeltagelse med 36 nasjoner til start i EM i Beograd (SRB) 30. mai - 1. juni. Norge stiller skarpskodd med begge sine gullbåter fra VM i fjor, samt dobbel olympisk mester Olaf Tufte, og lovende Tale F. Gjørtz.

Mesterskapet er årets første internasjonale regatta for eliten. Landslagstrener Johan Flodin sier det hadde vært en fordel med en internasjonal regatta først, men at de er så godt forberedt det er mulig å være så tidlig i sesongen. For dem handler mesterskapet vel så mye om å få topp internasjonal motstand, slik at de kan gjøre sine justeringer inn mot worldcup og VM, sesongens hovedmål! Til det er EM meget godt egnet da alle de beste europeiske lagene er med og det er nesten like tøft å nå finale som i VM.

Den norske troppen er

  • Dobbeltsculler Menn (M2x): Kjetil Borch (Horten RK) og Nils Jakob S. Hoff (Fana RK), regjerende verdensmestere i klassen (øverst til venstre)
  • Dobbeltsculler Menn Lettvekt (LM2x): Are Strandli (Stavanger RK) og Kristoffer Brun (Bergens RK), regjerende verdensmestere i klassen (øverst til høyre)
  • Singelsculler Menn (M1x): Olaf Tufte (Horten RK), dobbel olympisk mester i klassen
  • Singelsculler Kvinner (W1x): Tale Fiskerstrand Gjørtz (Aalesunds RK)

Trener for samtlige lag er Johan Flodin. Med seg har han Daniel L. Berge (Fysio), Per Helge Brun-Svendsen (Team Manager/Transport) og Tommy Sagvik (Logistikk/Transport). I tillegg er Hanne Staff med fra Olympiatoppen.

Trener Johan Flodin er som vanlig ikke glad i å snakke om medaljer foran mesterskap, men innrømmer at målet selvfølgelig (som alltid!) er minst en medalje - og at vi har medaljesjanser. Han passer imidlertid på å minne om at det er stor forskjell på medaljesjanser og medaljer, og at det statistisk sett trengs minst tre sjanser per medalje.

Mesterskapet er Olaf Tuftes «come back» til internasjonal roing. Det går ikke upåaktet hen og på worldrowing.com kan vi lese: “This regatta will mark the return of single sculling legend Olaf Tufte of Norway. The two-time Olympic Champion in the men's single sculls took a break from racing after finishing ninth at the London 2012 Olympic Games. Tufte will have a tough challenge when he comes up against World Champion Ondrej Synek of the Czech Republic and 2013 World Championship bronze medallist Marcel Hacker of Germany.”

Europamesterskapet i roing ble gjeninnført i 2007. 43 nasjoner, inkl Israel, har anledning til å delta. Det er 17 klasser, 14 olympiske og tre internasjonale. Hele 36 nasjoner og 659 roere deltar i årets mesterskap. Tyskland, Italia og Nederland stiller med lag i alle 17 klasser. England, Russland og Tsjekkia stiller også nesten fulltallig med henholdsvis 16, 15 og 15 lag. Norge stiller i 4 av 17 klasser. Dessverre er det ikke Para-klasse i EM, så vår sølvvinner fra VM i Korea, Birgit Skarstein, er ikke med.

Oversikt over alle løp finner dere HER

Full oversikt inkl liveresultater osv skal dere kunne finne HER