Nyheter
#Internasjonal regatta

EM Junior i Racice i Tsjekkia 23-24. mai

Junior EM 2015

Resultat (søndag 24. mai)

  • 8. pl til JM1x (2. pl i B-finalen), 20 nasjoner
  • 9. pl til JWx (3. pl i B-finalen), 16 nasjoner
  • 13. pl til JM2x (1. pl i C-finalen), 18 nasjoner
  • 18. pl til JM4x (6. pl i C-finalen), 18 nasjoner

Arrangørens HJEMMESIDE med online resultatoppdatering!

Norges tropp

  • JW2x - Aasta Gran Andreassen (Christiania RK) og Rebekka Wiberg Bugge (Moss RK)
  • JM1x - Adrian Lindgren (Tønsberg RK)
  • JM2x - Nicolai Yngsdal (Ormsund RK) og Andreas Berge (Bærum RK)
  • JM4x - Per Benske (Fredriksstad RK), Mikko Rekstad (Moss RK), Simen Skjølsvold (Fredriksstad RK) og Einar Solbakken (Moss RK)
  • Trenere - Lars Bjønness og Sigurd Gullerud

RAPPORTER FRA TSJEKKIA

21. mai 2015 - Hilsen fra Tsjekkia (Christian Berge)

Da er 3 stk utøvere og 1/2 stk trener samt undertegnede "pressemann" installerte i Tjekkia! 1x Adrian og 2x Nico og Andreas har fått rigget opp båtene sine og også fått seg en vannøkt. I morgen blir det 2 økter for disse på vannet og vi håper vi får selskap av resten av troppen!

22. mai 2015 - Statusrapport (Christian Berge)

Da er endelig troppen fulltallig. Lagleder Even, trener Sigurd, jentene og dobbeltfirerguttene ankom rostadion i Racice fredag ettermiddag. Det ble fort travelt; båter skulle løftes ned fra høye stativer, rigges og påføres offisielle klistremerker - alt før båtene kunne settes på vannet og første økt gjennomføres. Forholdene har vært fantastiske med 22-23 grader og lett mot-/sidevind. Varselet for lørdagen er like bra!

Etter treningsøkten gikk tiden raskt frem mot åpningsseremonien der alle deltakerlandene var representert. Flotte norske utøvere med mot i bryst og kjempehumør viste seg frem for publikum. Smil og positiv innstilling er helt klart vårt varemerke! Vi er ikke mange, men vi har definitivt en gjeng som vi kan være stolte av!

I morgen tidlig er det planlagt en rask treningsøkt for å få i gang kroppen, deretter går det slag i slag. Første båt ut i konkurranse er Rebekka og Aasta i JW2x kl.10:18. De skal ro mot Nederland, Ukraina, Hviterussland, Ungarn og Tyskland.  Deretter følger Andreas og Nicolay i JM2x i heat med Ukraina, Ungarn, Israel, Portugal og Bulgaria kl.10:36. Vår båt i JM4x har sammen med Nederland, bestemt seg for å ta for seg de gamle østblokklandene Ukraina, Hviterussland, Ungarn og Russland. Deres heat starter kl.11:24. Adrian får vist hva han duger til når han skal måle krefter med topproere fra Tsjekkia, Tyskland, Sverige og Slovenia. Første taket hans i JM1x blir tatt kl.11:54. Eventuelle oppsamlingsheat går fra ca. kl.15. Semifinaler og finaler går søndag. Lagledere, trenere og foreldre ønsker lykke til!

23. mai 2015 - Da er vi i full gang! (Christian Berge)
Da er første konkurransedag unnagjort og mange gode prestasjoner og resultater er oppnådd! For oss med fast grunn under føttene og hjulene har det vært en fantastisk dag, men for roerne har det vært litt mer varierende forhold grunnet relativt sterk og tidels varierende vind.

Først ut i dag var Rebekka og Aasta i JW2x, men uten full klaff i forsøket og 5.plass der, måtte de via oppsamling for å ha en sjanse til å nå semifinalen A/B. Etter debrief med trener Sigurd og med litt finpuss og justeringer var det derimot ikke noe å lure på i oppsamling, der de rodde inn til seier i sitt heat. Jentene ror dermed semi A/B i morgen, søndag.

Neste par ut var Andreas og Nicolay i JM2x, og selv om de rodde bra måtte de se seg slått av Ungarn og Ukraina og tredjeplassen deres holdt ikke til direkte kvalifisering semi A/B. Ut i oppsamling. Her var vurderingen til trener Lars at alt måtte klaffe for å ende blant de tre beste som fikk ro semi A/B. Et nytt godt løp, men det ble 4.plass etter å ha blitt slått med en drøy båtlengde av de på tredjeplass. C-finale neste, i morgen formiddag.

Vi doblet innsatsen og lot 4 kjekke Østfoldinger ta over. Per, Mikko, Simen og Einar måtte også bli blant de tre beste for å gå direkte til semi A/B i JM4x, men her var det mange sterke deltakere og de rodde over mål som båt nr.6. Oppsamling på ny, men også her var det mange gode roere og med knapp margin ble det 6.plass også i dette løpet. C-finale i morgen.

Adrian fikk en trekning i JM1x som kunne tatt pusten fra de fleste. To verdensmestre fra i fjor var blant roerne i hans heat, men det lot ikke til å skremme gutten fra Tønsberg. Han sto på og gjorde flott figur, men tyskeren og tsjekkeren ble for sterke og vår mann kom inn på tredjeplass og dermed oppsamling. Dette ble et spennende løp, men som jentene i JW2x, viste Adrian seg som den sterkeste, vant, og ror semi A/B i morgen.

Kort oppsummert; formidabel innsats, godt humør, litt solbrente roere, og to båter til Semi A/B og to båter til C-finale søndag.

24. mai 2015 - Finaledagen (Christian Berge)
Her kommer den siste oppdateringen - denne gang fra flyplassen i Praha!  Den andre konkurransedagen er over og for å sitere en av utøverne; "Deilige roforhold i dag!".  Det har helt klart vært den beste og mest stabile dagen i mesterskapet, og således gir vel resultatene et riktig bilde av styrkeforholdene lagene imellom. Forhåpentligvis har mange fått sett løpene i dag "live" via You Tube, og uansett er jo alle resultater nå lagt ut.

Våre ungdommer rodde tilsammen seks løp, og Rebekka og Aasta kom seg til B-finale etter en 5. plass i semi A/B i JW2x. I B-finalen ble hardt arbeid belønnet med en 3.plass og altså en 9.plass totalt.

Vår Bærum/Ormsund duo, Andreas og Nicolay, gjennomførte et bra løp i C-finalen og etter at de tok over ledelsen, slapp de den aldri. Seier i og 13.plass i mesterskapet i JM2x.

JM4x fikk en tøff oppgave nok en gang, og Einar, Simen, Per og Mikko endte på en 6.plass i C-finalen og en 18.plass i dette jr.EM.

Adrian rodde semi A/B i JM1x, og her stivnet han litt og fikk dessverre ikke ut hele sitt potensiale.  4.plass og videre til B-finale.  Mange i støtteapparatet var litt bekymret i forkant av finalen, men Adrian hentet seg flott inn og rodde et supert løp.  Han avanserte stadig og til slutt var det bare roeren fra Tsjekkia som slo Adrian.  Han endte dermed opp med den beste norske plasseringen, 2.plass i B-finalen og 8.plass i hans siste EM - på juniornivå!

Etter nedrigging og lasting av henger, ble det tid til å følge en del A-finaler og noen fikk også byttet til seg noen drakter. Kl 1830 dro utøverne fra Racice og sitter nå og venter på flyet hjem.  Et par hektiske dager har blitt glimrende gjennomført og trenere, foreldre og øvrig støtteapparat har all grunn til å være stolte av ungdommen! Takk for følget og vel hjem!