EM U19 2018

EM U 19


Helgen 26-27 mai arrangeres U19 EM i Gravelines, FRA. Norges Roforbund har tatt ut 4 båter til å representere Norge i mesterskapet. Lagsammensetningene er et resultat av timetrial og testløp styrt av KSU og Kraftsentertrenerene:

DJ1X :    Mia Falch (Horten Roklubb)

DJ4X:    Marie Andrup-Næss (Tønsberg Roklub)
              Ida Kyvik Sandvik (Tønsberg Roklub)
              Karoline Berset (Aalesunds Roklub)
             Karoline Rydland March (Drammen Roklubb)

HJ4X:     Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklubb)
              Lars Jørann Lindgren (Tønsberg Roklub)
              Isak Vartdal-Gjerde (Tønsberg Roklub)
              Diderik Fabian Sørby Skjønhaug (Sarpsborg Roklubb)

HJ4-:      Oscar Gjerland (Ormsund Roklub)
              Sam Lorgen (Norske Studenters Roklub)
              Fredrik Reite (Aalesunds Roklub)
              Øystein Endresen (Bærum Roklubb)

Årets U19 EM har totalt 165 lag påmeldt fra 34 land hvor de største klassene er damer og herrer singel med henholdsvis 23 og 25 båter påmeldt. Se FISAS hjemmesider for utfyllende informasjon om de påmeldte lag her

Fortløpende resultatliste: Resultater

Damer junior singelsculler

Av de norske roerne er Mia Falch først ut i singel (JW1x) med heat lørdag morgen mellom 9:55 og 10:10. Det er 23 roere påmeldt i klassen som gir fire forsøksheat. For å kvalifisere direkte til semifinale må Mia vinne sitt heat, om ikke får hun en ny sjanse senere samme dag i oppsamling som går mellom 15:30 og 15:50. Her må hun være blant de to beste for å kvalifisere til A/B semifinale søndag.

DJA 1x: Mia Falch (Horten Roklubb) Foto: Estela Reinoso Maset

Herrer junior firer

Deretter ror herre fireren (JM4-) forsøksheat mellom 11:05 og 11:15. Det er 15 båter påmeldt som gir 3 forsøksheat. Guttene må være blant de tre beste for å komme direkte til semifinale søndag morgen, eller blant de tre beste i oppsamlingsheatet kl 15:10 samme dag.

HJ4-: Oscar Gjerland (Ormsund Roklub),  Øystein Endresen (Bærum Roklubb), Fredrik Reite (Aalesunds Roklub), Sam Lorgen (Norske Studenters Roklub) Foto: Marte Krogsrud

Damer junior dobbeltfirer

I forsøksheatene som går etter herrer firer ror dame dobbeltfirer (JW4x), her er det 12 påmeldte lag som gir to forsøksheat. Jentene må være blant de to beste for å kvalifisere direkte til A finale søndag, om ikke får de en ny sjanse samme dag i oppsamling som starter 15:15. Oppsamlingsheatet må vinnes for å kvalifisere til A finale søndag.

DJA4x: Marie Andrup-Næss (Tønsberg Roklub), Ida Kyvik Sandvik (Tønsberg Roklub), Karoline Berset (Aalesunds Roklub), Karoline Rydland March (Drammen Roklubb) Foto: Estela Reinoso Maset

Herrer junior dobbeltfirer

Sist ut lørdag ror herrer junior dobbeltfirer (JM4x) kl 11.30. Det er 13 båter påmeldt i klassen som gir 3 forsøksheat. Her gjelder det samme som med herre dobbeltfireren at de må være blant de tre beste i sitt heat for å komme direkte til semifinaler søndag, eller blant de tre beste i oppsamlingsheatet som går 15:25 samme dag.

HJA 4x: Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklubb), Lars Jørann Lindgren (Tønsberg Roklub), Isak Vartdal-Gjerde (Tønsberg Roklub), Diderik Fabian Sørby Skjønhaug (Sarpsborg Roklubb). Foto: Estela Reinoso Maset
             

Se full tidstabell med oversikt over når alle løp går her

EM U19 dag 1

26.05.2018
Dag 1 av EM U19 er vel gjennomført. Fasiten er 2 A/B semifinaler, en C/D semifinale og en B finale.

Fullstendig resultatliste finner du her
Oversikt over når løpene går søndag finner du her.

Damer 1x

Mia Falch (Horten roklubb) rodde i heat nr 4 mot Sveits, Hviterussland, hjemmenasjonen Frankrike og Moldova. Mia var nødt til å vinne sitt heat for å komme videre til A/B semifinale øvrige roere måtte til oppsamling senere samme dag. I løpet gikk Hviterussland ut i en tidlig ledelse foran Sveits og Frankrike på tredje og Mia på fjerde plass. Slik hold også plasseringene seg inn til passering 1500m hvor Sveits satte inn en spurt og vant heatet på tiden 8:02, seks sekunder foran andreplassen Hviterussland, Frankrike på tredje og Mia på fjerdeplass på tiden 8:31 og må dermed ro oppsamling.

I oppsamlingen møtte Mia Estland, Hviterussland, Danmark og Georgia. De to første båtene i heatet kvalifiserte videre til semifinale A/B og øvrige til C/D semifinale. Mia kom seg raskt utfra start og holt en god posisjon i feltet, etter passert 1000 meter dro den Estiske båten fra det øvrige feltet og Mia kjempet lenge mot Hviterussland om 2 plassen. Ved passerte 1500 meter lå båtene omtrent likt, men Mia måtte dessverre se seg slått med et knapt sekund i spurten og ror C/D semifinale søndag morgen kl 9:00.

Herrer 4-

Oscar Gjerland (Ormsund Roklub), Sam Lorgen (Norske Studenters Roklub), Fredrik Reite (Aalesunds Roklub) og Øystein Endresen (Bærum Roklubb) rodde i heat 2 i herrer firer mot Danmark, Kroatia, Sveits og Bulgaria. Guttene måtte være blant topp tre for å gå direkte videre til A/B semifinale. Heatet lå tett samlet frem til siste femhundre hvor Danskene satte inn spurten og gled forbi Kroatia som hadde ledet løpet og vant på tiden 6:28. Den norske båten sakket litt av etter passerte 1000 meter og rodde inn til 5. plass i heatet på tiden 7:04 og gikk videre til oppsamling.

I oppsamlingen til fireren var det de 4 beste som gikk videre til A/B semifinale. I heatet møtte guttene Nederland, Russland, Bulgaria, Østerrike og Ukraina. Det ble et meget tett løp blant de fire første båtene og ved passering 1500m kunne det se ut som om det skulle bli stang ut for gutta med fjerde beste passeringstid. Men et løp er heldigvis ikke over før man har passert mållinjen og gutta satte inn en spurt som sendte dem oppover på resultatlisten og endte til slutt opp med 2 plass i heatet som sender dem til A/B semifinale søndag kl 10:08

Damer 4x

Marie Andrup-Næss (Tønsberg Roklub), Ida Kyvik Sandvik (Tønsberg Roklub), Karoline Berset (Aalesunds Roklub) og Karoline Rydland March (Drammen Roklubb) rodde i heat nummer 2 i damer dobbeltfirer og måtte vinne sitt heat for å kvalifisere direkte videre til A finale. Jentene rodde i heat mot Hviterussland, Danmark, Polen, Spania og Ukraina, som ble et løp med store endringer i posisjoner. Jentene rodde et jevnt løp og endte på 4 plass på tiden 7:14, 12 sekunder bak Hviterussland som vant heatet og må ro oppsamling.

I oppsamlingen møtte jentene Sveits, Italia, Nederland og Polen, hvor de to første plassene ga A- finale plass. Det ble et tungt løp for jentene som endte til slutt opp på 5 plass og dermed B-finale søndag kl 12:15.

Herrer 4x

Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklubb), Lars Jørann Lindgren (Tønsberg Roklub), Isak Vartdal-Gjerde (Tønsberg Roklub) og Diderik Fabian Sørby Skjønhaug (Sarpsborg Roklubb) rodde i første forsøksheat i herrer dobbeltfirer mot Tsjekkia, Romania, Sveits og Spania. Guttene måtte komme blant de tre beste for å komme til A/B semifinale. Etter 1000 meter var det klart at Tsjekkia, Romania og Sveits kom til å ta de tre første plassene og guttene sakket litt på farten inn mot mål og tok femteplassen i heatet på tiden 6:28, 18 sekunder bak Tsjekkia som vant heatet.

I oppsamlingen møtte guttene Østerrike, Spania og Latvia hvor de måtte være blant de 3 beste for å kvalifisere videre til A/B semifinale. Etter 500 meter rodd hadde guttene god distanse ned til Latvia, en posisjon de holdt løpet ut og tok 3 plassen med god margin og ror A/B semifinale søndag kl 10:20

Finaler

27.05.2018
13 juniorer hadde sin EM debut i Gravelines, Frankrike. Roerne fikk måle sine krefter mot det europeiske nivået på regattabanen og vist at vi har mye å glede oss til av internasjonale resultater også i framtiden for Norsk roing. Norge tok en 10 plass (DJ4x), to 12 plasser (HJ 4x og 4-) og en 17 pl. (DJ 1x).

Se resultatliste her

Damer 1x

C/D semifinale

Mia var først ut av de norske roerne i søndagens løp i EM U19. Etter de innledende løp søndagen hadde Mia kvalifisert seg til C/D semifinale hvor hun rodde i det andre heatet mot Ukraina, Slovakia, Moldova, Kypros og Georgia. Det var aldri noen tvil over hvilken finale Mia skulle i da hun la seg i lederfeltet sammen med Ukraina og Slovakia. De tre båtene lå tett sammen frem til passering siste 1000 hvor Ukraina begynte å sette opp farten og ledet inn i mål. Mia som passerte 1500 meter på en andre plass, men hadde allerede da en trygg plassering i C finalen og passerte målstreken på en tredjeplass på tiden 8:22, 9 sekunder bak Ukraineren.

C- finale

IC-finalen møtte Mia Hellas, Bulgaria, Ukraina, Ungarn og Slovakia. Hellas og Bulgaria la seg tidlig foran i feltet mens det ble kniving om de øvrige plassene. Frem til siste 500 meter lå Mia på en 6 plass bak Ungarn og Slovakia før Mia satte inn spurten og fosset forbi Slovakia og tok kraftig inn på Ungarn. I mål var Mia bare knappe sekundet bak 4 plassen Ungarn i heatet og endte til slutt opp med en 17. plass totalt i mesterskapet.

Herrer 4-

A/B semifinale

Herrer firer med Oscar Gjerland (Ormsund Roklub), Sam Lorgen (Norske Studenters Roklub), Fredrik Reite (Aalesunds Roklub) og Øystein Endresen (Bærum Roklubb) rodde A/B semifinale i heat nummer 2 mot Italia, Serbia, Spania, Tsjekkia og Kroatia. De tre beste i heatet kvalifiserte til A-finale og øvrige til B-finale. Gutta fikk en noe trøblete start og hadde ikke med seg farten fra lørdagens oppsamlinsheat og endte med en 6 plass i semifinalen på tiden 6:29 18 sekunder unna en A-finale plass.

B-finale

I B-finalen rodde gutta i bane nr 1 mot Nederland, Kroatia, Tsjekkia, Sveits og Russland. Det ble en tett B-finale med kun få sekunder mellom båtene hele veien. Opp til siste 500 hadde fireren god kontakt med det jevne feltet, men rotet i siste 500 og mistet kontakten med feltet. Fireren endte med 6 plass i B-finalen og dermed en 12. plass i mesterskapet.

Damer 4x

B-finale

Jente dobbeltfireren med Marie Andrup-Næss (Tønsberg Roklub), Ida Kyvik Sandvik (Tønsberg Roklub), Karoline Berset (Aalesunds Roklub) og Karoline Rydland March (Drammen Roklubb) hadde i lørdagens løp kvalifisert seg til B-finale hvor de møtte Nederland, Danmark, Polen, Spania og Ukraina. Første 1000 meter ble et tett løp blant de 5 første båtene. Ved passering 1500 hadde Nederland, Danmark og Polen glidd fra og jentene klokket inn med 5 beste tid passering 1500 meter litt over sekundet bak Spania. Jentene var derimot ikke fornøyde med sin plassering i løpet, satte opp takten og rodde seg forbi Spania og inn til en 4. plass i B-finalen og en 10. plass totalt i mesterskapet.  

Herrer 4x

A/B semifinale

Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklubb), Lars Jøran Lindgren (Tønsberg Roklub), Isak Vartdal-Gjerde (Tønsberg Roklub) og Diderik Fabian Sørby Skjønhaug (Sarpsborg Roklubb) rodde i det første heatet i A/B semifinalene mot Tsjekkia, Danmark, Polen, Kroatia og Østerrike. De tre beste i heatet kvalifiserte til A-finale og øvrige til B-finale. Gutta havnet litt bakpå de første 1000 meterne og endte til slutt opp med en 6 plass på tiden 6:35, kun 3 sekunder bak 5 plassen.  

B-finale

I B-finalen møtte guttene Sveits, Kroatia, Ukraina, Østerrike og Spania. Gutta hadde god fart ut fra start og hang godt med i feltet inn mot siste 500. Mest kamp var det også her mot den spanske båten på motsatt side av banen. I de siste 500 meterne greide dessverre ikke gutta å gjøre det samme som jentene og mistet metere til Spania og tok til slutt 6. plass i heatet og en 12. plass totalt i mesterskapet.

Junior EM har vært en god og positiv opplevelse for både utøvere, trenere samt en veldig lærerik helg. Nå blir det en dag fri eller to før det er tilbake til trening og nye mål!