Nyheter
Foto: Balint Czucz
Foto: Balint Czucz

EUROPAMESTER - Kristoffer BRUN tar gullet i lettvekt singelsculler

Kristoffer BRUN fra Bergens roklub sikret seg EM-tittelen med en formidabel sprint på de siste 200m. I årets EM i polske Poznan avsluttet bergenseren en seiersrekke med gull etter å ha vunnet både sitt innledende forsøksløp og semifinale. Med den internasjonale regattasesongen overstått i 2020 fortsetter Kristoffer forberedelsene med makker Are STRANDLI på vei til neste års utsatte OL i Tokyo.

Kristoffer vant både forsøksløpet fredag og semifinalen i går, og sitter klar i bane 4 i dagens EM-finale. Ungarns Peter GALAMBOS er raskest ut fra startblokkene, irske Fintan MCCARTHY, verdensmester i lettvekt dobbeltsculler, den eneste olympiske båtklassen for lettveksroerne, tar over ledelsen ved 150m rodd. Kristoffer lengst bak i feltet. Ved passering første 500m er det: Irland, Italia og Hellas som har plassene på podiet. Kristoffer på en foreløpig femteplass. Drøyt to og et halvt sekund bak Irland i front.

I den andre 500m på vei opp til halvveis og 1000m-merket er det Irland i front, Hellas på en andre og Kristoffer på en tredje. Men MCCARTHY har virkelig satt inn støtet, øker ledelsen på Kristoffer ytterligere, nå er det nesten fem sekunder mellom baugballene deres.

I tredje 500m er det er vanvittig rotterace om sølvmedaljen. Hellas, Italia og Norge er alle innenfor meteren av hverandre. I front er det fremdeles MCCARTHY, men ved passering 1500m er Kristoffer nå på en andreplass og ledelsen MCCARTHY hadde er redusert til knapt litt over ett sekund.

Ved 1800m er det reprise av semifinalen, Kristoffer spiser opp ledelsen og er forbi MCCARTHY som virkelig sliter med melkesyre! Det stivner opp i blodårene til MCCARTHY og det gir svikt i kraftoverføringen ut i roårene. Nå er det bare opp til Italia å utfordre Kristoffer. De to nærmer seg mållinjen, Italia er faretruende nær å true bergenserens grep om tittelen, men Kristoffer har overtaket og blir EUROPAMESTER i 2020! Vinner på tiden 06:58,75. Italias Niels TORRE forsøk på å ta gullet er bare 36 hundredeler for svakt. Bronsen ender til slutt opp hos Fintan MCCARTHY, som ledet denne EM-finalen gjennom 1650m, men fikk for mye melkesyre å håndtere i den avgjørende slutten.

Ved medaljeseremonien er gullet lagt frem og Kristoffer selv plukker den opp, før det er den norske nasjonalsangen som fyller arenaen i Poznan samtidig som det norske flagget går til topps!

Se resultater her