Nyheter
På plass på Munich Olympic Regatta Centre
På plass på Munich Olympic Regatta Centre

Europamesterskapene i roing München 11- 14/8- 2022.

Europamesterskapene i roing kan følges som en del av European Games i Munchen på NRK torsdag – søndag. Norges Roforbund stiller med 10 båter, totalt 20 roere. Forberedelsene til mesterskapet er gjennomført med norsk høydesamling på Juvass. Utøverne er nå på plass på Munich Olympic Regatta Centre, stadionen som ble bygget til lekene i 1972, og forbereder seg til de første forsøksløpene torsdag.

NRK 1 og NRK Sport vil ha daglige sendinger fra Munchen somen del av EM-uka, se sendeplan her: sendeplan NRK Sport (Torsdag 10 – 12, fredag 10 – 14:30, lørdag 9 – 14 og søndag 10 – 12:55)

Følg også med på World Rowing sine nettsider for siste oppdatertetidsplaner og resultater: World Rowing samt på Roforbundets Instagram og Facebookprofil for resultatoppdaterting.

Etablerte og nye lag

Troppen inneholder en del etablerte båter vi har sett tidligere denne sesongen, men også en del nye, spesielt på herre tungvektsiden. De to dobbeltscullerne fra WC3 Luzern danner en dobbelfirer (Jonas Juel, Erik Solbakken, Oscar Helvig og Kristoffer Brun). Martin Helseth som rodde single i Luzern ror dobbeltsculler sammen med Erling Øyasæter som har rodd firer og toer i WC2 og WC3. I fireren er det også gjort noen justeringer hvor Petter Tufte og Andreas Berge er kommet inn og ror med Ole Amund Storlien og Mathias Føyner Wie. Kjetil Borch vil gjøre sin internasjonale debut etter Tokyo-OL. I tillegg stiller Oskar Sødal i herrer lettvekt singelsculler.

Av båter som tidligere har rodd denne sesongen har Birgit Skarstein og Lettvektsdobbelen med Lars Benske og Ask Tjøm vært på pallen hele sesongen. Begge damelagbåtene (lett dobbelsculler med Maia Lund og Oda Aagesen, og dobbelsculler åpen klasse med Jenny Rørvik og Thea Helseth) løftet seg fra verdenscup 2 til Verdenscup 3 med 8. plass på begge båter. Siri Kristiansen stiller i damer singelsculler, som også løftet seg fra verdenscup 2 til 3 med å vinne c-finalen i wc3.

Høye forberedelser

Forberedelsene til EM er gjort gjennom et høydeopphold som skal gi best mulig forberedelser inn mot hovedmålet som er VM i september. Høydeoppholdet foregikk for roerne for første gang i Norge. Landslaget bodde og gjennomførte barmarkstreningen på Juvasshytta på 1850moh. Roingen foregår på det 6km lange Høydalsvannet i Lom på 950moh. For en del av de yngre roerne var det deres første erfaring med høydetrening.

Det er gjort svært lite høydetrening i Norge tidligere uansett idrett. Så det bli spennende å se hvilke resultater som kan komme ut av å prøve høydetrening i Norge. 

Landslagsjef Mark Emkehar følgende forventinger til EM: «Det blir spennende og se hvordan høyden vil påvirke resultatene i EM spesielt siden vi kommer så tett innpå mesterskapet.»  

 

Para singelsculler (PR1 W1X) (4 lag påmeldt):  

Birgit Lovise Røkkum Skarstein (Christiana Roklub)  

Dame singlesculler(W1X) (15 lag påmeldt):  

SiriEva Kristiansen (Drammen Roklubb)  

Dame dobbelsculler(W2X) (15 lag påmeldt):  

Thea Helseth (Aalesund Roklub) / JennyMarie Rørvik (Aalesund Roklub)  

Dame lettlettvekt dobbeltsculler (LW2X) (13 lag påmeldt):  

Oda Madland Aagesen (KristiansandRoklubb)/ Maia Emilie Lund (Bergens Roklubb)  

Herre singleculler (M1X) (21 lag påmeldt):  

KjetilBorch (Horten Roklubb)  

Herre lettvektsinglesculler (LM1X)  (14 lag påmeldt)

OskarSødal (Kristiansand Roklubb)  

Herre lettvektdobbeltsculler (LM2X) (15 lag påmeldt):

LarsMartin Benske (FredriksstadRoklubb) / Ask Jarl Tjøm     (Tønsberg Roklubb)  

Herre dobbeltsculler(M2X) (15 lag påmeldt):  

MartinHelseth  (Aalesund Roklub) /        Erling Holst Øyasæter (Os Roklubb)  

Herre dobbeltfirer(M4x) (15 lag påmeldt):  

JonasSlettemark Juel (Norske StudentersRoklub)/ Erik Andre Solbakken (Moss Roklubb)/ OscarStabe Helvig (Norske StudentersRoklub)/ Kristoffer Gjesland Brun (Bergens Roklubb)  

Herre firer (M4-) (15 lag påmeldt):  

OleAmund Storlien (Norske StudentersRoklub) / Petter Myhre Tufte (Norske Studenters Roklub) / Andreas Eriksen Berge(Bærum Roklubb) / Mathias Føyner Wie (Bergens Roklub)