Nyheter
#Studentroing

Europeiske Studentleker

Europeiske Studentleker i Rotterdam

Seier i Student-mesterskapet i Bergen kvalifiserte NTNUI Roings dame- og herre åtter til de Europeiske Studentleker i Rotterdam. Her samles studenter fra hele Europa til konkurranse i ulike idretter. I løpet av sommeren har begge åtterne lagt ned mye trening i mellom sommerjobber, takk til Aalesunds, Drammen, Trondhjems, Christiania og NSR for støtte og tilrettelegging!

Første konkurransedag skulle herreåtteren ro forsøk. De møtte blant annet favorittene Newcastle University, og forventet dermed et tøft løp. Det ble det, men NTNUI gikk seirende ut av forsøket. De kunne puste lettet ut og gjøre seg klare for finale.

Damene rodde race for lanes dagen etter. De hadde et middels løp, og var middels fornøyd. Den påfølgende dagen fikk de heldigvis en ny sjanse i finalen. De hevet nivået betraktelig og var svært fornøyde. Det ble en 6. plass, men veldig mye nærmere enn dagen før, og ikke minst i forhold til fjorårets EM i Poznan.

Dagene ble avsluttet med herreåtter. NTNUI var nå blitt favoritter, med beste tid inn i finalen. Det skulle vise seg å bli kamp mellom lagene helt til mål. Herrene fikk en litt rotete start, men hevet seg i andre 500. De klatret oppover i feltet, og kunne ved passering mål konstatere at de hadde tatt sølv, kun slått av Ungarn. Stor øyne og ville jubel-scener kunne både sees og høres fra land.

NTNUIs karakteriske bekledning ble så funnet frem, og arrangementet ble avsluttet med en glimerende bankett.

Sven Ole M. Nicolaysen