Nyheter
#Internasjonal regatta
Maia Lund avslutter årets EM med en spurt på høyde med de beste og en fjerdeplass i EM.
Maia Lund avslutter årets EM med en spurt på høyde med de beste og en fjerdeplass i EM.

Fjerdeplass på Maia i EM

Maia Lund rodde seg rett til finalen etter å ha vunnet det innledende forsøksløpet fredag. I søndagens finale gikk det svært raskt ut fra startblokkene, men selv om medaljen glapp viser Maia at det hun har mange av kvalitetene som skal til for å nå opp på podiet.

Norges Roforbunds oppsummering av finaleløpet leser du under:

I bane 4 sitter Maia LUND, som ved å vinne det innledende forsøksløpet sikret seg direkte billett til dagens finale og "centre lanes". I banen ved siden av henne er Martine VELDHUIS fra Nederland raskest ut fra blokkene, Maia kjenner kanskje litt på nervene, for ved 200m er hun lengst bak i feltet. Ved passering ved første 500m rodd ligger Maia drøyt tre sekunder bak Nederland, sølvet er foreløpig hos Polen, og bronsen hos Italia. Maia har under to sekunder opp til podiet.

Maia er fremdeles bakerst i feltet, men har overlapp til feltet gjennom første halvdel av den andre 500m. Ved passering halvveis på1000m øker feltet avstanden, og det blir åpent vann ned til Maias baugball. Nåer det over fem sekunder opp til nederlandske VELDHUIS, Italia har gått opp til en andreplass og bronsen er sveitsisk i øyeblikket.

Ved passering 1500m er det fremdeles uendret i plasseringene, Nederland, Italia og Sveits. Maia har avansert opp til en foreløpig femteplass, og passerer russiske Anastasia LEBEDEVA.

I den fjerde og siste 500m går det raskere for Maia, Russland har ingenting å utfordre Maia med, og nå legger bergenseren press på hjemmepublikummets Katarzyna WELNA. I front er det VELDHUIS som dominerer, men italienske PIAZZOLA er under hardt press fra sveitsiske Sofia MEAKIN. Sveitseren passerer Italia og sikrer seg sølvet bak Nederland. Maia leverer den nest raskeste 500m på den fjerde delstrekningen, og snyter polakken for fjerdeplassen, med en margin på 17 hundredeler.

Tross at det ikke ble noen medalje i dag har Maia bevisst at hun har en sterk avslutning på høyde med de beste. Det skal bli en spennende 2021-sesong, spesielt hvis Maia får en god makker og kan stille i den olympiske båtklassen lettvekt dobbeltsculler!

Løpet kan du se på nytt her.