Nyheter

Følg Øslandsregattaen og U19 EM i helgen

Helgen 20/21 mai skal det konkurrerers nasjonalt og internasjonalt på regattabanen. I Norge inviterer Moss Roklubb til årets Østlandsregatta med nesten 500 lag som skal konkurrere. Samtidig arrangeres U19 EM i Varese, Italia der Norge er representert med 2 lag.

Østlandsregattaen

Trekkningsliste finnes her: Trekkningsliste Østlandsregattaen

Resultatliste finnes her: Resultatliste Østlandsregattaen

Det er gledelig å se at det også i årets andre 2000m regatta er god deltagelse i lagbåter i juniorklassen både på dame og herresiden. Her blir det mange som kan hente viktige lodd og poeng i den nyoppstartede Lerøycupen.

Også på seniorsiden er det god deltagelse og det blir spennende dager hvor også elite- og rekruttlaget stiller i 1x og lagbåter både i en- og paråret i sine forberedelser til kommende internasjonale regattaer (hhv Ratzeburg regattaen 4-5 juni for U23 og Verdenscup i Poznan fro elite 18-19 juni).

Øvrig informasjon om regattaen følges hos Moss Roklubb: Østlandsregattaen

U19 EM i Varese

Det var tre spente utøvere og en trener som møtte opp på Gardermoen torsdag morgen. Lite visste de at SAS hadde kansellert flyet deres, og det var duket for tidenes Europatur. Heldigvis ble de ikke mer enn 11 (!) timer forsinket og endte hele reisen med mistet bagasje. Etter en sånn start kan vel bare resten av turen gå oppover? Hengertransporten samkjørte med Danmark, og var der tidlig torsdag morgen. Sjåførene brukte derfor dagen til å rigge i stand telt og stille inn båtene på millimeteren.  Fredagen skal brukes til noen korte økter på vannet, og tilvenning av varmen.

Vi gleder oss til å konkurrere igjen, og har med to spennende lag. Det er et nylig sammensatt Østfoldslag med Erik Hein fra Moss og Marius Thime fra Sarpsborg i dobbelsculler, og en singelsculler med Ulrik Lohne fra Drammen. Det var disse utøverne som ble tatt ut etter en spennende helg på Årungen med flere gode utøvere. Guttene har hatt god fysisk utvikling gjennom vinteren, og i fjor representerte Ulrik i U19VM og U19EM, Marius i Coupe de la Jeunesse, Baltic Cup og U19EM, og Erik i Baltic Cup. Samtlige med sterke plasseringer og flere pallplasser. Vi ser frem mot årets U19EM med litt spenning i kroppen da det føles som at regattasesongen såvidt har begynt i Norge og at det nettopp var is på Årungen.

Regattaen kan følges live på www.worldrowing.com

Vi oppdaterer saken med løptidspunkter for utøverene.