Nyheter
#Internasjonal regatta

Følg verdensupen i Poznan

Torsdag 16 juni starter sesongens første internasjonale regatta for Norges elitelag i roing. Norge stiller med 7 både erfarende og nye lag.

Regattaen følges på world rowing sine sider: Worldcup 2 Poznan

Generell tidstabell for helgen: Tidstabell

Løp søndag:

9:00 B-finale W2x Thea Helseth/Jenny Rørvik (NED2 - HUN - NOR - JPN1 - CAN - SUI)

9:15 B-finale M4- Einar Solbakken/Ole A Storlien/Mathias F Wie/Erling Øyasæter (GER - FRA - DEN - NOR - JPN - CHN2)

11:05 A-finale PR1 W1x Birgit Skarstein (NOR - GER1 - FRA - GER2)

12:08 A-finale LM2x Lars Benske/Ask Tjøm (USA - UKR - FRA1 - NOR1 - GER - SUI)

Løp lørdag:

09:55 C-finale W1x (damer singelsculler) Siri Eva Kristiansen (NOR - NZL2 - UKR) Resultat: 1 plass (13 totalt)

10:05 C-finale LW2x (damer lettvekt dobbelsculelr) Maia Lund - Oda Aagesen (DEN - JPN1 - JPN2) Resultat: 3 plass (15 totalt)

10:10 C-finale LM2x (herrer lettvekt dobbelsculler) Jens Holm - Oskar Sødal (DEN - NOR2 - AUS - IND2) Resultat: 3 plass (15 totalt)

11:05 A/B-semifinale W2x (damer dobbelsculler) Thea Helseth –Jenny Rørvik (USA1 - USA2 - NOR - NED2 CAN)

12:00 A/B-semifinale LM2x (herrer lettvekt dobbelsculler) Lars Benske  –Ask Tjøm (GER - NOR1 - SUI - AUT - FRA2 - JPN2)

De norske båtene:

PR1W1X    Birgit Skarstein. (Christiania roklub) - 5 lag

Birgit har vist strålende resultater helt siden 2017 og har utviklet seg  mye under vinteren og våren nå på Årungen etter OL - gullet i Tokyo og deltakelse i 2 PL på 8 mnd både i Tokyo og Beijing. Selv med kort tid på vannet siden oppstart, har hun allerede prestert på verdensrekordtider under testrace i Portugal.

Under forsøksløpet fredag satte Birgit ny verdensrekord på tiden 9:50.39 for klassen og utklasset de øvrige konkurrentene. Hun ror med det finale på søndag 10:05.

W1X           Siri Eva Kristiansen. (Drammen roklubb) - 14 lag

Etter enighet omkring uttaksløp før uttaket, er det besluttet at Siri går i 1x i Poznan.  Hun har vist sterk utvikling i vinter og våres, og presterte sterkt i 1x på testrace i Lago Azul. Pga sykdom har hun ikke fått deltatt på regattaene på Årungen i mai, men er nå i stigende form. Dette blir hennes internasjonale debut i 1x.

LM2X 1      Lars Benske  –Ask Tjøm . (Fredriksstad roklub/Tønsberg roklubb) - 19 lag

Har etter trening i Portugal og  på Årungen, i Årungenregattaen, vist seg som den raskeste av våre to lettvekts 2x, som har fortsatt en god progresjon de siste ukene. Blir spennende å følge deres internasjonale debut i Poznan.

LM2X2       Jens Holm - Oskar Sødal. (Sarpsborg Roklubb/ Kristiansand Roklubb) - 19 lag

De to har konkurrert i samme båt i fjor og oppnådde da en 3 plass i Saubaudia WC3. Oskar og Jens har rodd godt på trening og trenger konkurransetrening for videreutvikling. De fire lettvekterne er gode sparringspartnere og de jobber veldig godt i sammen som et team med å løfte hverandre. Det blir viktige å holde disse 4 sammen  på veien mot å danne den raskeste båten mot EM og VM - og forhåpentligvis har vi en ny spennende norsk medaljebåt på sikt ?

W2X          Thea Helseth –Jenny Rørvik. (Aalesunds Roklubb) - 17 lag

Jentene viser god fart  og utvikling etter flere uttaksløp i under våren og under Årungenregattaen. Et spennende lag som  faktisk også har rodd mye sammen som junioroere. Båten er satt for denne regatten og vil evalueres videre for å finne den raskeste båten av de 3 kvinnene i åpen klasse.

 LW2X          Maia Lund - Oda Aagesen. (Bergens Roklubb/ KristiansandRoklubb) - 17 lag

Maia og Oda har brukt våren godt på å samkjøres i båten, og har vist  gode tegn på fart under Årungen-regattaen, samt i 1x samme regatta, og i testrace i Portugal - både i 1x og 2x. Det blir en spennende internasjonal debut i båtklassen som har et stort skifte etter Tokyo.

M4-            Mathias W Føyner- Ole A Storlien-Erling Øyasæter- Einar Solbakken (Bergens Roklubb/Norske Studenters Roklub/Os Roklubb/ Moss Roklubb) -12 lag

Båten er ny komponert for sesongen etter Marks mål om økt enåretsatsning. Gutta har rodd 2- og 4 - siden første rosamling i februar og viser  gode tegn til en stabil utvikling på tross av  flere avbrekk med sykdom og skader på mannskapet. Gutta viser sterk vilje og ønske om å ro fort sammen. De trenger tid for å utvikle seg og bli trygge på internasjonal fart, og sendes for viktig læring og steg videre inn i sesongen.