Nyheter

Gode resultater fra Nordisk mesterskap i Tampere, Finland.

Nordisk mesterskap ble avholdt i finske Tampere 19/20 juni. Det ble Danmark som igjen trakk det lengste strået for flest poeng i Nordiskcup og ble tildelt Victor Hjorts pokal, Norge tok en solid 2 plass foran Sverige og kunne skilte med flere seiere.

Se bilder fra helgen her: fredag lørdag søndag

Se opptak av livestream her: lørdag morgen - lørdag ettermiddag - søndag morgen - søndag ettermiddag

Resultater fra regattaen finnes her: resultater lørdag - resultater søndag

Den norske delegasjonen under Nordisk mesterskap bestod av:

H1x UlrikPharo Lohne, Drammen Roklubb

H2x Oscar Bøe og Erlend Refsum, Aalesunds Roklub

H2- Jostein EriksenThon og Alexander Georg Skaane, Christiania Roklub

H4x Jacob BalderHagen, Valentin Wang-Norderud, Truls Oskar Hansen og Alexander Stundal de Vos, Christiania Roklub, Ormsund Roklub og Bærum Roklubb

H8+ Martin Duesund,Martin Øvreås, Hans August Wergeland, Eirik Skage, Ferdinand Tenden, Christian Riis, Marcus Stundal de Vos, Emil Ljunggren og Steffen Stundal de Vos, Fana Roklubb og Bærum Roklubb

D1x Marie Grøsfjeld, Stavanger Roklub

D2x Kaja Munthe og Fay Lange, BærumRoklubb

D2- Karen Byberg og Silje Strøm, Norske Studenters Roklub

D4x Tyra Eklo Hjemdal, Mathilde Lucas, Mia Engvik og Amelia Tamburplass, Christiania Roklub

D8+ Malin Haram-Hundven, Pernille Wie-Soltvedt, Guro Andersen Buck, Maren Glittenberg, Maria Wiik, Astri Marie Steffensen, Elise Gramo, Susanne Steffensen Myklebust og Julia Hanken, Bergens Roklubb og Aalesunds Roklub

I tillegg reiste Marius Thime (Sarpsborg rk) og Erik Hein (Moss rk) med den norske troppen og stilte i 2x.

Gode resultater tross vind og regn

Roerne ankom Tampere i nydelig sommervær fredag ettermiddag, men fikk lørdag morgen oppleve hvor skiftende været kan være i Finland med en blanding av 6m/s side med og side mot, regn og opphold resten av helgen. Dette påvirket imidlertid roerne i svært liten grad og det var god stemming i troppen gjennom helgen.

Roerne fikk oppleve god konkurranse fra både finske, danske, svenske og latviske båter i Finland. Med oppturer i herre og dame 4x som begge fikk erfare at banen heldigvis bare er 2000meter lang med ekstremt spennende innspurter samt damer 2x som alle ble Nordiske mestere for Norge, i tillegg til kombinasjonsbåten Moss/Sarpsborg som rodde inn som Nordiske Mestere i herrer 2x og Tyra Eklo for som representerte CR ble Nordisk Mester i 1x for damer junior. I tillegg tok Norge en rekke 2 og 3 plasser i Nordisk mesterskap.

Damer 2- hadde gleden av å ro over banen med brukket fotbrett etter en kollisjon på vei til start og flere av utøverne, spesielt i singelsculler ble tatt av noen av vindkastene som i følge YR kunne komme opp i 13 m/s og fikk noen interessante starter. Men alle båtene fullførte løpene sine i god stil og høstet nyttig erfaring for fremtidige internasjonale mesterskap og regattaer.

Lørdag kveld inviterte arrangøren til felles middag for alle landene på Takon Soutajat roklubb (klubben til rolegenden Pertti Karppinen) itillegg til å spise god mat ble også nye internasjonale vennskapsbånd knyttet, som kan komme til glede i fremtidige regattaer.

Nordisk Roforbund avholdt også arbeidsmøte i forbindelse med regattaen hvor ideer og tiltak for et tettere nordisk samarbeid ble diskutert. Punktene som kom opp på møtet skal bearbeides videre i de respektive landene og fremmes på kongressen til neste år. Punker som ble diskutert var blant annet samkjøring av regattakalender, bruk av tradisjonsbåter og utvikling av coastal og romaskinarrangementer.

Nordisk Cup resultater