Nyheter
Håkon Skogen
Håkon Skogen

Håkon søker nye medlemmer til Anleggsutvalget og Parautvalget

Denne vinteren skal det rekrutteres nye medlemmer til en rekke av utvalgene i Roforbundet. Førstemann ut i rekken av styremedlemmer som nå trenger nye utvalgsmedlemmer er Håkon Skogen. Han trenger flere frivillige både i Parautvalget og Anleggsutvalget. I tillegg oppfordrer han alle som har lyst til å bli dommere om å kontakte Dommerutvalget.

- Jeg jobber nå med å få oversikt over ansvarsområdene til de forskjellige utvalgene og få på plass utvalgsmedlemmer. Når jeg ser etter personer som kan fylle disse rollene er jeg opptatt av kompetanse innenfor det aktuelle området, men også evnen til å tenke nytt og se løsninger. Noen navn er allerede på plass og er bekreftet, men jeg ønsker absolutt innspill fra klubbene dersom det er aktuelle kandidater som ønsker å bidra innen noen av områdene, sier Håkon Skogen.

Han har bakgrunn som utøver i Stavanger Roklub siden 2012, og var en satsende junior med to NM-gull og deltakelse i Baltic Cup. Som senior ble han mer interessert i trenerarbeidet i klubben, og var aktivt med som trener frem til 2020 da han gikk inn i klubbstyret som rosjef. Som trener og rosjef fikk han blant annet tilegnet seg god erfaring med å fremme pararoing på klubbnivå.

Én ledig plass i Parautvalget
- I tillegg til å sitte som rosjef ett år har jeg også vært leder forKraftsenter Vest og sittet i Kraftsenterutvalget. I høst fikk jeg også autorisasjon som ro-dommer, og får dermed gleden av å følge rosporten tett fra vannet. Jeg vil beskrive meg selv som en løsningsorientert, engasjert og ansvarsbevisst person som ser frem til å være med på å løfte norsk roing gjennom styrevervet i Norges Roforbund, sier Håkon.

Nå er han altså på utkikk etter nye medlemmer til Parautvalget og Anleggsutvalget.

- I Parautvalget går jeg selv inn som leder, og jeg har fått med meg Johannes Niesen (Ålesund) og Wiviann Indrevoll (Stavanger) - begge med god erfaring og pågangsmot for pararoingen i Norge. Her er det imidlertid åpning for potensielt ett medlem til, og jeg ber derfor om at eventuelle kandidater som brenner for paraidretten tar kontakt med meg. Jeg nås lettest via denne epostadressen, sier han.

Tettere kontaktmellom Anleggsutvalget og klubbene
Når det gjelder Anleggsutvalget er Erling Storm med videre som leder. Her er ønsket både fra Erling og Håkon å komme i kontakt med personer som ønsker å bidra på dette området, gjerne med erfaring fra egen klubb.

- I tillegg ønsker vi at alle klubber skal ha en kontaktperson for sitt anlegg. Dette for å gjøre terskelen lavere for å kontakte utvalget, og for å lette kommunikasjonen mellom utvalget og riktig person i hver klubb.

Trenger flere dommere
Foruten disse ønskene har Håkon også en oppfordring til alle aktive eller tidligere aktive roere som ønsker å bli dommere om å melde seg til tjeneste hos Dommerutvalget, hvor han selv nå er tatt opp som medlem i kraft av styre.

- På dommersiden har vi flere dyktige dommere, men vi trenger enda flere. Det å være dommer er både spennende og lærerikt. Er man senior eller masters som ikke bruker like mye tid i robåten som tidligere er dette en ypperlig mulighet til å være med å skape idrettsglede i rosporten. Det planlegges dommerkurs allerede i mars i Bagsværd, og jeg oppfordrer derfor alle som synes dette virker interessant til å ta kontakt med Dommerutvalget, sier han.

Uavhengig av om du melder deg til tjeneste i Parautvalget, Anleggsutvalget eller som ny dommer lover Håkon deg et flott utbytte i form av å skape idrettsglede og være med å bygge og fremme norsk rosport.