Nyheter
#Internasjonal regatta

Head of The Charles

Kjetil vant årets utgave av Head of the Charles med Nils Jacob rett i helene

Kjetil og Nils Jakob er i USA for delta i Head of the Charles, verdens største elveløp med over 9 000 deltagere, fordelt på 55 klasser og båttyper.

Kjetil og Nils dro tirsdag til Boston i USA for å ro langdistanseregattaen Head of the Charles. Løpet er 6 km i motstrøm opp Charles River. Regattaen er verdens største 2 dagers regatta, med mer enn 9000 roere fra hele verden, fordelt på 55 forskjellige klasser/båttyper. Folksomt blir det også på land der minst 300 000 tilskuere er ventet å følge løpene fra elvebredden!

Kjetil og Nils Jakob stiller begge i klassen Men’s Championships Singles. Kjetil vant i fjor (2012) og stiller med start nr 1. Nils Jacob har start nr 4. Roerne starter en og en med 15 sek mellomrom. Beste tid vinner. Se startlisten.

Elven er svingete. I tillegg er det små bøyer man skal på rett side av, ellers vanker det tidsstraff. «Så dette kan komme til å bli en interessant opplevelse» sier Nils Jakob, som ellers kan fortelle at han i oppkjøringen har hatt 3 eksamener. Og at Kjetil har startet på Masteren sin, og for øyeblikket er litt rufsete i halsen. Men at de begge satser på å være i kanonslag når starten går på lørdag 19. oktober kl 4:31 PM (lokal tid).

Se også regattaens hjemmeside.

SISTE: Kjetil vant, Nils Jakob ble nr 2! (Fullstendig resultatliste)