Nyheter

Henley Royal Regatta 2024 - to "norske" båter i finaler!

Spenn blazeren og hold på hatten!

Henley-on-Thames i Storbritannia, med den lokale storklubben Leander, er vertskap for tradisjonsrike Henley Royal Regatta (HRR) denne uken. Flere norske roere har vært i aksjon. Noen er slått ut i de tøffe duellene denne regattaen er kjent for, mens andre har fosset videre og helt frem til finaledagen søndag.

Uavhengig av resultater, vil nok alle sikre seg flotte minner fra arrangementet og festivitetene, men i dagens finaler kan de største historiene skrives: 

Finalebåter søndag 7. juli, som vises live her:

  • Kl 12:20 Finale: University of Washington mot Oxford Brookes & Taurus BC i The Grand Challenge Cup
    • Oxford Brookes & Taurus vinner etter det som en stund virket å bli et ganske jevnt løp. Washington kolliderte i banemarkeringene, og Brookes rodde inn til seier.

UW er regjerende amerikanske studentmestere og deltar i den gjeveste åtterklassen, «Grand». De vant semien lørdag. De norske roerne Jonathan Wang-Norderud og Marius Ahlsand (begge CR) sitter på fire og baug ombord i UW.

  • Kl 16:00 Finale: Princeton University "A" mot Oxford Brookes Univ "A" i The Temple Cup
    • Oxford Brookes vinner etter at Princeton gikk ut i tet. Det ble intenst også her, med blant annet årekrasj mellom båtene. Dommeren hevet likevel det hvite flagget etter målgang.

Princeton University hadde to båter med i "Temple", men bare A-båten er videre etter å ha slått ut alle lag de har møtt på veien. NSRs Trygve Løken, som sitter på to-setet i A-båten, har lost mannskapet sitt til finale.

Henley Royal Regatta byr på mye spektakulær og god roing. Det er intense dueller, kameraer kommer tett på, det er fargerike tilskuere, og av og til smeller det i kollisjoner (og vi husker at nordmenn har vært involvert..).

HRR er kjent for sine flotte Youtube-sendinger. Disse går live hver dag her.

For tidstabeller, trekninger og resultater, se også https://www.hrr.co.uk/

Andre norske som har vært i aksjon: 

Halden Roklubb møtte London Rowing Club i Wyfold Cup på tirsdag og ble slått ut med 1 lengde. I Haldens båt satt Håkon Borge, Petter Kildebo, Thomas Furuvarp og Nils Ove Satbo-Eeg.

Henley RC & Drammen Roklubb møtte onsdag Leander RC i Visitors-klassen og ble slått ut med 2½ lengde. De norske utøverne var Syvert Sennumstad (KRK) og Ulrik Pharo Lohne (DRK).

Christiania Roklub og Ormsund Roklub ble onsdag slått ut av Prince of Wales Cup med 3½ lengde av et britisk/nederlandsk kombinasjonslag. Den norske båten besto av Andreas Dugstad Sørskaar, Oskar Gjerland, Fredrik Reite og Erik Vaktskjold.