Nyheter

Herrer dobbeltfirer (H4X) dropper Poznan og avslutter samarbeidet

Den norske dobbeltfireren melder forfall til verdenscupen i Poznan og avslutter samarbeidet. 

Oppkjøringen til verdenscupen i Poznan 17. – 19. juni har avdekket manglende fart i den norske dobbeltfireren (H4X), og nå har landslagsledelsen og de fire roerne i båten besluttet å stå over denne regattaen og starte arbeidet med å sette sammen nye båtsammensetninger.

- Dette er en utfordrende situasjon, men samtidig er det greit at dette blir avdekket og avklart allerede nå. Det langsiktige målet vårt er Paris 2024, og verdenscupen i Poznan skulle vært det første skrittet på veien dit. Nå må vi legge kabalen på nytt, og det ville blitt mye vanskeligere dersom dette hadde kommet opp på et senere tidspunkt, sier landslagssjef Mark Emke.

- Det gror veldig godt i norsk rosport for tiden, og jeg er overbevist om at vi vil lykkes med å sette sammen en rask båt i god tid før VM , legger han til.

Båten som etter planen skulle deltatt i Poznan bestod av Kristoffer Brun, Oscar S. Helvig, Erik Solbakken og Martin Helseth, og Emke er i fellesskap blitt enige om at prosjektet skrinlegges. 

- Det jeg kan si er at dette er fire svært ambisiøse toppidrettsutøvere som fortjener ros for at de nå har valgt å ta konsekvensen av at de ikke får til å ro fort nok sammen. 

Emke presiserer også at utfordringene har vært av sportslig art, og at alle fire fortsatt vil være en del av elitelaget i forbundet.

De norske båtene som nå drar til Poznan er:

PR1W1: Birgit Skarstein (Christiana Roklub)

W1X: Siri E Kristiansen (Drammen Roklubb)

W2X: Thea Helseth /Jenny M Rørvik (Aalesund Roklubb)

LW2X: Maia E Lund (Bergens Roklub) / Oda M Aagesen (Kristiansand Roklubb)

LM2X 1: Lars Benske (Fredriksstad Roklub)/ Ask Tjøm (Tønsberg Roklubb)

LM2X 2: Oskar Sødal (Kristiansand Roklubb) / Jens N. Holm (Sarpsborg Roklubb)

M4-: Mathias W Føyner (Bergens Roklub) / Erling Øyasæter (Os Roklubb) / Ole - Amund Storlien (Norske Studenters Roklub) / Einar Solbakken (Moss Roklubb)