Nyheter
#Trening og testing

Ildsjel fra Bærum

Marte Krogsrud er blant topp tre av Akershus Ildsjeler

I februar er det Ungdoms-OL på Lillehammer og i 2016 er det de unge som står i fokus. Dette betyr også at i jakten på årets Ildsjel til Idrettsgallaen 2016 har vurdert de unges frivillige bidrag i landets mange idrettslag. Dette har foregått fylkesvis der alle kandidater har blitt nominert hos Idrettskretsen, som så har gjort sin vurdering. I Akershus var det mer enn 40 nominerte ildsjeler og organisasjonssjef i Akershus Idrettskrets Runar Sveen oppsummerer årets kåring slik:

- I Akershus er det mange unge og lovende idrettsledere. Selv om årets kandidater er under 26 år vitner innstillingene om at her har vi mye glød og engasjement.

Fra Bærum Roklubb er det Sigrid Gillebo og Anders Hovde som står for innsendt nominasjon, som skulle vise seg å nå oppå pallen. Sigrid forteller at de la vekt på Marte Krogsruds store innsats med både den sportslige og sosiale biten i klubben.

- Marte har gjennom mange år vært med å bygge opp hyggelige sosiale tradisjoner og har samtidig hatt stor fokus på det sportslige. Hun har vært vår hovedtrener i tre sesonger og klubben har i denne perioden fått en stadig større juniorgruppe. De gode resultatene i Norges Cup viser en god bredde og flott fokus på lagbåter,i både jente- og gutteklasser. Marte har i perioden gjennomført og arrangert flere samlinger i klubben og andre steder både i inn- og utland. Og hun har også tatt etterutdanning samtidig med trenerjobb og studier.

Og hovedpersonen selv kunne knapt tro at det var henne som hadde nådd helt til topps.

- Jeg måtte lese eposten flere ganger før jeg skjønte at det var meg, jeg som bare har 20 utøvere i klubben min!.

Marte ble forelsket i roing allerede som 14 åring og har brent for det siden, først som utøver, så som satsende utøver og nå som trener.

- Jeg har vært innom flere klubber både i Norge og USA, og blitt glad i dem alle som en, men det er en klubb som alltid brenner litt sterkere og det er Bærum roklubb. Det å få lov til å bli kjent med så mange bra barn og ungdom, og selv voksne mennesker, som alle synes det er gøy å lære roing, det gir meg veldig mye. Å kunne lære bort teknikk på vannet, inspirere til trening på romaskinen, komme med innspill på styrkeløftene, lage et godt miljø med sterkt samhold og det å bare være der når det trengs. Være med å forme hver utøver. Se fremgang og utvikling hos hver enkelt. Det er en innmari glede!

Marte trives svært godt med å være trener og har tross bare 25 år holdt på frivillig i flere år, først ved siden av studier og nå ved siden jobb. Marte er på klubben nesten hver dag hele sesongen for å kunne følge opp alle.

- Jeg kan trygt si at det blir mye av og til, men neimen om jeg gir meg! Det at jeg har fått følge flere lag mot Baltic cup, Nordisk Mesterskap og ikke minst klubbåter mot nasjonale regattaer er så spennende. Jeg lærer nye ting nesten hver dag og utvikler meg hele tiden. Det føles litt som at jeg aldri kan bli utlært, og det trigger meg!

Marte håper hun får mulighet til å jobbe med roing i mange år og at jeg kan motivere andre til å gjøre det samme som jeg gjør. Og vil får rette tusen takk til Sigrid og Anders som nominerte henne. Ved å nå toppen i Akershus venter både middag med æresmedlemmene og fakkelbæring i forbindelse med fakkelstafetten til Ungdoms-OL på Lillehammer.

- Det er en ære å bli nominert, og selv om jeg ikke nådde helt frem, vet jeg at arbeidet jeg nedlegger hver dag blir lagt merke til og verdsatt. Det er rett og slett utrolig kult!

Norges Roforbund gratulerer Marte så mye og ønsker henne alt hell i sin videre trenerkarriere. Og helt til slutt vil Bærum Roklubb få skyte inn:

- Vi er stolte av å ha en kvinnelig hovedtrener. Ikke mange av de i Norge!