Nyheter
#Trening og testing

Johan Flodin til Tokyo 2020

Johan Flodin28.09.2016Johan Flodin går med NORGE mot Tokyo 2020!


"Jag har gjort et mycket positivt framtidsval i dag. Jag har accepterat ett erbjudande om fortsätta vara Landslagschef för Norges Roforbund i arbetet mot OL i Tokyo 2020.

NR är ett förbund som vill framåt och där alla har extremt höga positiva förväntningar, ända från medlemsklubbarna til förbundets styrelse. Det är få sommaridrotter som kan kosta på sig att ha "medalje til var tid" som målsättning och jag är väldigt stolt att få fortsätta vara en del av denna organisationen också i framtiden.

Jag har haft möjligheten att välja mellan några jobb och det som gör det självklart att välja Norge är människorna och jag ser med stor tillförsikt fram emot att gå på jobb med några av de bästa människorna jag vet även efter nyår."

Johan Flodin

Johan har vært og vil være en svært viktig brikke for å løfte roingen mot nye høyder

"Vi er svært glade for at Johan vil være med for norsk roing mot  Tokyo 2020. Johan har vært og vil være en svært viktig brikke for å løfte roingen mot nye høyder.

Elitenivået har holdt seg høyt og stabilt de siste årene, i tillegg har vi under elitenivå hatt en meget god utvikling. Dette gir et grunnlag for store og større prestasjoner i tiden som kommer.  

Johan har hatt flere gode tilbud fra store ronasjoner, og vi har vært spent på om han ønsket å bevege seg videre. Det er en krevende jobb å være landslagssjef for norsk roing og han må gi mye hele tiden til utøvere på topp nivå.  Å gå inn i en ny olympisk sekel vil kreve fornying og energi utover de store prestasjoner som allerede er oppnådd.  Vi har hatt respekt for at han trengte tid for å beslutte dette, i mitt syn er dette et tegn på den kvaliteten vi nå kommer til å ha i fortsettelsen.  

Vi er en relativt liten gruppe i norsk roing på verdensbasis.  Jeg tror at en kombinasjonen av struktur, god rekruttering, ambisjoner om vekst, kulturen, kompetansen og støtten fra Olympitaoppen, de dedikerte utøverne og klar mulighet for vekst har vært viktige premisser for å fortsette i norsk roing.

Det er helt klart at Johan har de kvaliteter som er nødvendig for å bringe norsk roing videre. Klokt lederskap, en klar treningsfilosofi, et sterkt utviklet blikk og forståelse for roteknikk og en unik evne til å kommunisere med både utøvere, trener og ledere."

Thorvald Jakobsen, Styremedlem Toppidrett Norges Roforbund

En gledelig nyhet for norsk toppidrett

"Dette er en gledelig nyhet for norsk toppidrett generelt, og for roing spesielt. Johan har over tid vist å være en dyktig trener og har blitt en kraft i ro-Norge, også utover å trene landslaget."

Tore Øvrebø, Toppidrettssjef Norges Idrettsforbund

En gledelig nyhet for hele ro-Norge!

"Dette er gledelig for hele ro-Norge! Johan er den beste treneren jeg vet om - og jeg vet om mange. Dette åpner mange dører på gløtt."

Olaf Tufte, OL-medaljør x 4

Vi er veldig godt fornøyd

"Vi er veldig godt fornøyd. JF er en av de aller beste trenere, han blir en viktig del av vårt videre arbeide både på kort sikt men ikke minst mot OL i 2020. Han er også en god motivator og har stor respekt blant våre roere og ikke minst også internasjonalt."

Hans-Jørgen Arvesen, President Norges Roforbund

En tøff jobb som krever sin mann

"Jeg er utrolig glad og lettet nå. Det har vært en lang prosess, men det er også en tøff jobb, som krever sin mann (evt kvinne) fullt ut. Noe man må ville med hver fiber i kroppen for å lykkes. Og kravet er ikke lite: Medalje(r) i Tokyo 2020. Johan Flodin vet hva han går til, og med ham på plass skal vi klare det – igjen!"

Tine Bjonge, Generalsekretær Norges Roforbund