Fotograf: Estela Re-Ma
Fotograf: Estela Re-Ma

Junior VM 2021

Det har vært junior VM i Bulgaria. Det var varmt og godt og de beste resultatene på mange år, men les gjerne Aksel sitt reisebrev for mer informasjon. 

Etter et vellykket mesterskap i Plovdiv i Bulgaria og en treningsfylt og effektiv sommer er det godt å lande hjemme i Norge og senke skuldrene.

U19 Vm i Plovdiv har bydd på mange kule opplevelser og erfaringer, men og utfordringer i form av varme. Dette fikk vi kjenne på allerede det første steget vi gikk ut av flyet og landet søndag 8. August. Heldigvis hadde vi forberedt oss godt med noe som føltes ut som et helt hav av vann i bagasjerommet på van`en og nok salt til å få dødehavet til å virke som ferskvann. Når vi kom igang med trening, med akklimatisering på Årungen ferskt i minne, gikk dette alt i alt veldig bra takket være god planlegging, og som Kjetil sa, så tenker man ikke så mye på selve varmen når man ror.

De neste dagene ble brukt på hotellet under Martes store korona-Regime med Super-kaffefilter-munnbind med uante krefter og antibac så langt øyet kunne se. Dagene gikk med til å trene, spise og unngå andre, altså mye tid på hotellet. Til Aksels store forskrekkelse begynte treningene 06:45 på vannet noe som la opp til en større mengde seige og tidlige morgener, men også fine soloppganger.

Etter noen dager i fant Marte ut at hun skulle shoppe litt digg og chips til oss, men til hennes store overraskelse var det ingen spesielle ønsker til digg eller chips å ha på rommet, så hun tok saken i egne hender og kastet omtrent alt hun fant av salt chips og sjokolade etter oss, (Huff, stakkars oss), så der satt vi på hotellrommet med hver vår chipspose og tenke: “Toppidrett!!”

Når dagen for forsøk endelig var kommet var det mye nerver et stort ønske om å bare komme i gang. Begge lagene var helt ok fornøyd med løpene sine og med det drakk vi enda mer vann og litt bulgarsk Cola, mens vi ventet på Race data og trekkningen oppsamlingsheatene.

Fra og med forsøket var begge båtene i stigende form og med flere gode løp på rad resulterte dette i pers på samtlige løp, noe som resulterer i mange flotte heia-meldinger fra Norge! Etter Søndagens finaler var det på tide å pakke sammen leiren og stikke hjem igjen, når det var gjort så vi på singel og åtter løpene etterfulgt av en koronatest og middag med heiagjengen! Etter dette bar det hjemover, mange opplevelser rikere og med mersmak!

Hilsen

Einar, Trygve, Ulrik og Aksel