Nyheter
Foto: Balint Czucz
Foto: Balint Czucz

Kjetil Borch fortsetter satsningen: -Det mangler en OL-medalje i samlingen min

Norges sølvmedaljør i OL forrige sommer har lenge vært usikker på om han har motivasjon til å fortsette satsingen mot et nytt OL i Paris 2024. I dag bekreftet Borch at han er motivert til å fortsette satsingen som roer mot en gullmedalje i Paris.

Tekst: Viktor Sødal

Hvorfor har du vært usikker på om du vil fortsette som roer? 

«Jeg har vært lei og ikke kjent på lysten til å ro eller trene etter OL i Tokyo.»

Hvorfor velger du likevel å fortsette?

«Jeg liker veldig godt å drive med denne idretten og det eret bra miljø som jeg trives veldig godt i. Det er fortsatt slik at det mangleren OL-medalje i samlingen min som trigger meg veldig mot OL i 2024.»

 Falt på sykkel i Portugal

 Borch forteller at han i vinter på den første treningssamlingen i Portugal klarte å falle på sykkeltur i siste sving av den over to timer lange treningsturen.

«Jeg syklet veldig forsiktig, men har dessverre slått meg skikkelig på hofta og ankelen. I tillegg fikk kneet en vridning som førte tilen sprekk i menisken.» sier han.

I påsken begynte kneet å hovne veldig opp etter en løpetur og Borch fikk store smerter som følge av dette «Jeg kunne ikke gå på kneet» sier Borch som har fylt 32 år. Borch ble operert i menisken for to uker siden.

VM er sesongens mål

 «Jeg håper å kunne sitte i singlesculleren om to uker i mellomtiden blir det alternativ trening som sykling og styrketrening, men jeg må være forsiktig med å ikke stresse kneet.»

Dermed er det veldig usikkert når vi får se Kjetil Borch i aksjon igjen.

«Denne sesongens hovedmål er VM i september, dessverre har jeg kommet rimelig skjevt ut så utgangspunktet har aldri vært så dårlig tror jeg» avslutter Borch

 

Hvis du vil høre mer fra Kjetil Borch så var han i februar gjest i podkasten «Våre Vinnere»: Podcast Våre vinnere