Nyheter
#Toppidrett

Kjetil til VM-finale og sikrer singelsculler til OL!

Kjetil cruiset rolig inn til en tredjeplass i fredagens andre semifinale. Dermed har Norge kvalifisert en singelsculler til de olympiske leker og Kjetil er klar for finale.

Kjetil BORCH satte sitt preg på dagens andre semifinale allerede fra første åretak ved å ta en halv lengdes ledelse på de øvrige i feltet ut fra start. Fjorårets pallkamerater, Ondrej SYNEK fra Tsjekkia og Mindaugas GRISKONIS fra Litauen, forsøkte det de kunne å ta igjen Kjetil på første halvdel av 2000m. Men det var først etter passering 1000m at SYNEK startet å få overtaket på Kjetil. Har et lite fordekks ledelse ved 1250m og GRISKONIS følger tett på, med Kjetil nå nede på tredje.

Det blir ytterligere dramatikk knappe 60 meter senere når GRISKONIS i et opptrekk for å komme seg forbi SYNEK beveger båten sin for langt mot høyre bøyrekke. Smeller høyre åreblad tvert inn i 1310m-bøyen så kraftig at båten krenger hardt til motsatt side og han glipper taket på venstre åre! Heldigvis for litaueren hindrer han den komplette katastrofen, får et grep om åren sin igjen, får båten tilbake i balanse og bruker adrenalinet til å være likt med SYNEK.

Stillbilde av Mindaugas GRISKONIS (LTU) som mister taket på åren sin. Fra World Rowing & Eurovision Sports Live Stream

På vei til mål blir det svært tydelig at det er SYNEK, GRISKONIS og BORCH som skal til finalen. Hverken Polens Natan WEGRZYCKI-SZYMCZYK eller olympisk sølvmedaljør i Rio, kroaten Damir MARTIN er i nærheten av true de tre i front. Kjetil setter inn en liten taktøkning foran publikumstribunene for syns skyld, men lar båten gli rolig over mål i det Ondrej SYNEK beepes inn over mål. Semifinalen deres kan sees i reprise her.

Kjetil sikrer med det finaleplass og båten plass i neste års olympiske leker i Tokyo. Søndag venter en fartsfyllt finale med et nivå, som i følge Kjetil selv, minst er på høyde med den olympiske finalen i Rio 2016. Singelscullerfinalen er VM sitt nest siste løp og starter kl 14:46 på årets første høstdag, 1. september. Der møtes: NED - LTU - GER - CZE - DEN - NOR