Nyheter

Lovende regattaopptakt første helgen i mai

Sist helg var det arrangert både nasjonal Årungregatta og Studentmesterskap på Nordåsvannet i Bergen.

Årungregattaen

Norske Studenters Roklub leverte en strålende versjon av Årungregattaen, der vi fikk se mange spennende og tette løp, og god deltagelse i de yngre klassene. Som vanlig fikk vi et hyggelig gjensyn med besøkende svenske lag. Spesielt gledelig i år var det at eliteroerne stilte bredt opp for å vise toppnivået i norsk rosport, til stor glede og inspirasjon for øvrige deltagere og tilskuere. Spesielt i damenes singelsculler fikk vi et severdig oppgjør mellom de nybakte europamestrene Inger Kavlie og Thea Helseth. Etter en eksplosiv start av Inger, der hun tilrev seg litt over en lengdes ledelse, holdt Thea godt følge, og vi fikk intens kniving med nær uforandret avstand helt inn til mål. På søndagen fikk vi også se eliteherrenes nykomponerte dobbeltfirer teste seg. De viste gode takter og bra teknisk roing i forholdsvis tunge forhold, og fant kanskje noe smått som skal terpes på frem mot kommende OL-kvalifisering. 

I alle klasser var det sikkert en del spenning knyttet til hvordan vintertreningen ville gjøre utslag i 'fart på vannet'. De første svarene kom denne helgen, og det dukket opp flere nye lag på juniorsiden som vil bli spennende å følge gjennom 2024-sesongen. U19EM-uttak ble også gjennomført basert på resultater under Årungregattaen (se egen artikkel på roing.no).

Alt i alt var det en lovende start på Årungen. To båter (Herrer Dobbeltfirer og Singelsculler) drar straks videre til OL-kvalifiseringen 19-21. mai, og det ønskes masse lykke til.

Resultater fra Årungregattaen finnes her.

Studentmesterskapet 2024

At studentroingen i Norge er i medvind, er det ingen tvil om: 30(!) - tre null - åttere hadde meldt sin ankomst til årets versjon av SM2024.

På vestlandet var det strålende sol og 20 varmegrader da Studentmesterskap ble arrangert i Bergen. Banelengden er ca 1610m, med målgang der alle roere og publikum naturlig holder til på selve Langeholmen, og hvor Fana roklubb også har sine klubblokaler.

OSI vant for første gang på herresiden, og viser at samarbeidet med Ormsund Roklub bærer frukter. På de neste plassene fulgte NTNUI og Sjøkrigsskolen.

NTNUI sin seiersrekke på damesiden forblir ubrutt. Damene i grønt, gult og sort har stått på toppen av pallen hvert eneste år siden de første gang deltok i 2007. Her ble det sølv til OSI og bronse til NTNUI.

Det har ikke kommet rapporter fra den påfølgende banketten, så det antas at den gikk for seg uten noe spesielt å melde.

Det er svært gledelig at Studentroing viser god vekst og at flere får øynene opp for at roing er en fin idrett å kombinere med studier. Interesserte anbefales å følge studentlagene på sosiale medier. Der vil man kunne få et lite innblikk i studentenes hverdag med trening, regattaer og mye sosialt.

Resultater fra studentregattaen finnes her.

Infoutvalget