Miliondryss

Julegavene dukket opp tidlig for Horten Roklubb og Vestfold Rokrets i år. Hardt arbeid med gode prosjekter for rosportens fremme har fått betydelig anerkjennelse gjennom tildelinger fra Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen på til sammen nesten kr 2 000 000,-.

Milliondryss over Horten Roklubb og Vestfold Rokrets

Julegavene dukket opp tidlig for Horten Roklubb og Vestfold Rokrets i år. Hardt arbeid med gode prosjekter for rosportens fremme har fått betydelig anerkjennelse gjennom tildelinger fra Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen på til sammen nesten kr 2 000 000,-.

Denne uken har vært særdeles innbringende for Kjetil Borch og Olaf Tuftes hjemklubb Horten roklubb. Med to tydelige prosjekter for å styrke rekrutteringsmulighetene for barn og unge har klubben fått tildelt kr 660 000,-. Sparebankstiftelsen åpnet gavedrysset med å invitere rosjef Ansten Due til lunsj hos DNB Horten hvor han av banksjef Bodil Iversen fikk servert kr 360 000,- til nye båter og utstyr for de unge, lovende roerne i klubben.

Hortens Muscle Beach

Deretter hjemme hos bonden sjøl på Tufte Gård fulgte Gjensidigestiftelsen opp med kr 300 000,- til et utendørs styrketreningsanlegg foran roklubbens lokaler ved Horten havn til glede for alle i byen, ikke bare roerne. Landslags- og Hortensroer Kjetil Borch gleder seg til å se Hortens Muscle Beach ta form og at også roerne flytter styrketreningen utendørs: «Roing er jo en utendørsidrett og dette gir god synlighet samtidig som det vil oppleves som attraktivt for dem som vurderer å starte med roing. For ikke å snakke om høy Rocky-faktor når Californiasommeren uteblir».

Men kveldens virkelig store tildeling fra Gjensidigestiftelsen gikk til Vestfold rokrets. Frode Lopes Hynne fikk overrukket en sjekk av områdeleder Chris Bjelke på intet mindre enn kr 1 309 000,-  til det seksårige rekrutteringsprosjektet for å doble antallet aktive roere i de seks klubbene Drammen, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Porsgrunn.

Rekrutteringsprosjektet er en satsning mellom de seks klubbene hvor de i perioden har forpliktet seg til intet mindre enn 72 roskoler og 12 treningssamlinger. Vestfoldcupen får også sin egen rekruttklasse i to av regattaene eksklusiv for de som har fullført roskolen hvert år, der det skal tilrettelegges for å bli bedre kjent på land. I tillegg skal klubbene fordele ledig båtmateriell og treningskapasitet seg imellom. «Roing er en lagsport, og dette flotte bidraget fra Gjensidigestiftelsen betyr i praksis at man nå kan dra i samme retning for å øke kompetansen til nye og de yngre roerne, samt bygge samhold og fellesskap på tvers av klubbene» kommenterer Kjetil Borch. «Det skal bli flott å se nye ungdom fra Porsgrunn og Larvik tilbake på regattabanen!»

Rosportens ballbinge

Sentralt i prosjektet er investeringer i båtmateriell. Ingen roing uten båt er en tydelig omskrivning av idrettens mantra om ingen aktivitet uten anlegg. Og i roing er det nettopp klubbene som investerer i båtene og man som utøver deler båten mellom flere og låner den frem til den overleveres til yngre årskull, når man selv vokser fra eller går over til annet utstyr. Resten av ro-Norge kan forvente hard kamp i tildeling av utstyrsmidler fremover, hver av de seks klubbene har som målsetning å disponere intet mindre enn 58 scullerbåter av ulik type for utøverne som rekrutteres i perioden.

Tilstede på Tufte Gård var også landslagstrener Johan Flodin som hadde følgende takk og lovord til Horten Roklubb og Vestfold Rokrets: «Fantastiskt att få träffa så många engagerade roddare och ledare. Det är även fantastiskt att så mycket resurs går till roing och jag är trygg på att varenda krona kommer att bli verksamhet. Det är både utmanade och kul att visa att vi är värda dom här pengarna.»

Norges Roforbund gratulerer Horten Roklubb og Vestfold Rokrets så mye med tildelingene og gleder seg stort til å se resultatet av de neste seks årene!

Utstyrsmål

Roskole

  • 4 stk 1x coastal
  • 2 stk 2x coastal
  • 6 stk 1x
  • 3 stk 2x

“Uteksaminerte”

  • 24 stk 1x
  • 12 stk 2x
  • 6 stk 4x

Prosjektets målsetninger

I en 6 års periode frem mot 2020 ønsker man å øke de aktive medlemsmassene i klubbene med 100 utøvere i året, og totalt 600 medlemmer i løpet av perioden. De fleste av medlemmene ønsker man å rekruttere blant ungdom i 12-18 års alderen.

Man ønsker også å hjelpe roklubbene i Larvik og Porsgrunn, slik at disse to klubbene blir aktive klubber som igjen er deltakende på konkurranser.