Nyheter
#Nasjonal regatta

NM i ergometerroing 2014

Første offisielle Norgesmesterskap i ergometerring er unnagjort. Flott arrangement og mange fornøyde deltagere!

Norgesmesterskap i ergometerroing i Sarpsborg 1. februar 2014

Første offisielle Norgesmesterskap i ergometerring er unnagjort. Flott arrangement og mange fornøyde deltagere!

Mesterskapets heftigste løp var ikke uventet herrer senior, der verdensmester Kjetil Borch og dobbelt olympisk mester Olaf tufte skiftet på ledelsen helt til Kjetil satte skapet på plass i sluttsekundene. Kris Cato Tohn tok en hederlig 3. plass, også han var i mål på under 6 minutter. I det hele stor og god detagelse i herreklassen. Høyt nivå og mange nær 6 min grensen.

På damesiden imponerte Marianne Madsen, få tideler fra å gå i mål på under 7 minutter. Hun er helt klart på vei mot internasjonalt brukbare tider.

Gledelig stor deltagelse i de yngre klassene med relativt gode resultater. Mange forbedret seg fra testuke 2, noen med hele 10 sekunder, som er svært stor fremgang. Stafettseier til Haldens i JC gutter, det var uventet. Ny norsk rekord i stafetten for senior menn, Avancia Rowing Team tok denne. Arrangørklubben Sarpsborg klarte to gull, JC jenter og JB damer stafett.

Det som er svært gledelig er at det var en stor økning av antall jenter. Det som er litt kjedelig er at få vestlandsklubbene prioriterer mesterskapet. Ålesunds Roklubb stilte med sine beste roere noe som ga 5 seire og flere personlige rekorder.