Nordisk 2015

Informasjonsutvalget har i forkant av årets Nordiske Mesterskap utfordret Sara Karoline Hegge, fra NSR, som også er tatt ut til U23 VM i lettvekt dobbeltsculler, til å skrive et reisebrev fra helgen på Årungen.

I år ble Nordisk Mesterskap arrangert på Årungen av klubbene Horten, Tønsberg og Sandefjord. Alle nasjonene var godt representert med lag i så og si alle klasser både senior og junior.

Lørdagen ble en riktig fin dag for roerne på Årungen med sol og medvind.  Mitt første løp på lørdagen var forsøk i senior damedobbel med Agnes Karlseng (Christiania). Allerede i forsøket fikk vi smake på det høye nivået som var representert denne helgen, med den svenske lettvektsdobbelen og Norges dobbel på start. Etter ett litt stressende løp tok vi oss videre til finalen.  Den skulle vise seg og bli tøff og vi fikk virkelig smake på hvordan nivået er i verdenstoppen, der de svenske lettvekterne virkelig satte standarden med tiden 6:56!

Løpet vårt ble noe rotete men vi kom oss fint igjennom og tar med oss den gode erfaringen.

Selv med medvind var forholdene nokså utfordrerne, men om man taklet dem var det absolutt mulighet for å sette raske tider. En som virkelig imponerte var Norges representant i singel, lettvekteren Patrick Een Sture (NSR), som rodde inn på andreplass til tiden 7:03, bare fem sekunder bak Olaf Tufte (Horten). Thea Helseth (Aalesund) gjorde også et sterkt løp i singel med en andreplass.

Landslagets juniorroere i singelsculler, fra arrangørklubbene Tønsberg og Horten, henholdsvis Adrian Lindgren og Maia Apenes, gjorde også gode løpsprestasjoner. I juniorklassene for dobbel og toer, rodde guttene inn til en tredjeplass i hvert sitt løp. Dessverre endte jentene utenfor pallen i dobbeltsculler.

I seniorklassen møtte den norske damedobbelen, som nevnt over, tøff konkurranse fra både Sverige og Finland, og havnet på en fjerdeplass. På herresiden derimot var det norsk dominans og tapetsering av pallen med roerne fra elitelandslagets dobbeltfirer på gull og sølvplass, med Martin Helseth (Aalesund) og Oscar S. Helvig (NSR) på topp, etterfulgt av Bjørn Jostein Singstad (Horten) og Erik Solbakken (Moss) som nummer to. Tredjeplassen og bronsen tok Jørgen Mjøs Nilsson (Tønsberg) og Robin Fjeldstad (Moss).

Søndagen var noe mer preget av mye vind og grått vær, men med, som på lørdag, utfordrende og raske forhold. I dag stod 4x på programmet for meg. Båten bestod av lettvekterne Maia Lund (Bergens), Karen Marie Belsby (Christiania) og Stine Hammer (Horten) og meg. Det er ikke ofte det stilles en ren lettvekts dobbelfirer i Norge så det var kult å få til. Forsøket var vårt første løp sammen og det gikk som sådan. Vi tok oss videre og var klare for å gjøre forbedringer i finalen.

Finalen ble tøff men vi holdt lenge på det svenske laget til vi måtte slippe dem etter 1000m rodd. Heldigvis vant Norges lag overlegent og forsvarte æren. Norge gjorde det også bra i dobbelfirer på juniorsiden med Norge godt representert på pallen i både dame og herre klassen.

Et av høydepunktene denne helgen var herrer firer uten styrmann, med mange sterke lag til start. Det ble et spennende løp og imponerende nok tok lettvektsfireren med Thomas Elholm (Fana), Markus Christensen (Sandefjord), Jens Holm (Sarpsborg) og Ola Larsson (Moss) seieren foran tungvektsfirerne på tiden 06:03,78!

Nordisk var en veldig bra gjennomført regatta av arrangørene med bra overholdelse av tidskjema og raske resultatoppdateringer og ikke minst en veldig bra kiosk med masse utvalg. Norge som nasjon presterte også bra og vant sammenlagt over Sverige, Danmark og Finland. Selv om det ikke ble en Nordisk medalje på meg har det vært en bra erfaring og ha med seg videre i oppkjøringen mot U23 VM.