Nyheter
#Internasjonal regatta
Nordiske troppen (mangler en trenere og en utøver).
Nordiske troppen (mangler en trenere og en utøver).

Nordisk Mesterskap og World Cup 2

Flere mål ble nådd i helgen.

World Cup 2 i Varese:

Vi er veldig fornøyde med at vi var der. Hovedmålet for helgen var å få flere internasjonale løp i bagasjen, samt var det viktig for flere å få en måling på hvor man er i forhold til andre land i verden. Det er bare drøye seks uker siden isen gikk på Årungen, så vi skal ha litt is i magen, men vi vet også at vi har en jobb å gjøre.

Det var en stor suksess med Birgit der hun, som dere allerede vet, satte ny verdensrekord. Det er et at de beste løpene hun har levert der hun fulgte løpsplanen bedre enn noensinne, og det var i tillegg et meget spennende løp. Det er svært inspirerende å se at det er flere pararoere til start i hennes klasse (kanskje enn noen gang?), så vi håper at det fortsetter å rekrutteres utøvere og at vi må være fremme i skoene det neste året for å fremdeles levere den standarden som Birgit gjorde i helgen.

Det er ikke lengde til World Cup 3 i Luzern, der vi får en ny sjanse med en enda større tropp. Den muligheten griper vi med begge henda!


Resultater finnes her.

Nordisk Mesterskap på Magelungen:

Det var en toetasjers buss som fraktet det norske laget fra Årungen til Stockholm i helgen. Det var 36 norske utøvere i aksjon med Norgesdrakt, i tillegg til fem roere fra NSR og 13 roere fra Bærum. Med det så var vi største nasjon der, og vi kan vel ydmykt si at vi gjorde regattaen i de fleste klasser.

Lørdag var det duket for mesterskap i småbåter med strålende sol, litt side/medvind og grader opp mot 30, så ble det en varm og fin dag.

Søndag var det meldt mye regn og vind, så arrangørene fremskyndet regattaen, og vi var derfor ferdige en time før planlagt.

Det var Danmark som gikk av med seieren med totale poeng, men vi har hakk i hel. Vi tok også et historisk gull i dame åtter!

Vi gratulerer alle Nordiske Mestere; både utøvere, klubber, trenere og støtteapparat!

Båtene våre gjorde det som følgende:

H1x med Ask Bergmann fra Bærum Roklubb: BRONSE

D1x med Silje Strøm fra NSR: 4.plass

D2x med Ane Høien fra Trondhjems Roklubb og Fay Lange fra Bærum Roklubb: GULL

H2- med Eivind Vevatne og Isak Svellingen fra Bergens Roklubb: 4.plass

D2- med Malin Haram-Hundven og Pernille Wie-Soltvedt: SØLV

H2x med Ole Arnøy og August Holt-Siegel fra NSR: 4.plass

D4x med Nora Njaastad fra Drammen Roklubb, Maria Stendal fra Drammen Roklubb, Synne Olstad fra Tønsberg Roklub og Lotte Eriksen fra Sandefjord Roklub: GULL

H4x med Henrik Arntzen fra Drammen Roklubb, Lars Dyvike fra Drammen Roklubb, Theodor Caspersen fra Sandefjord Roklubb og Mathias Strange fra Horten Roklubb: SØLV

H8+ med Ferdinand Tenden fra Bærum Roklubb, Christian August Riis fra Bærum Roklubb, Sander Stundal De Vos fra Bærum Roklubb, Eskil Steinmoen fra Bærum Roklubb, Isak Larson fra Bergens Roklubb, Bastian Halvorsen Borge fra Bergens Roklubb, Kristian Strand Jensen fra Bergens Roklubb og Håkon Mjelde fra Bergens Roklubb. Cox: Elena Bergene Seres fra Bærum Roklubb: SØLV

D8+ med Linea Jacobsen fra Sarpsborg Roklubb, Kamilla Wiese Andersen fra Sarpsborg Roklubb, Eir Eldrid Storbekkrønning Solli fra Årungen Roklubb, Elena Victoria Ennals fra Årungen Roklubb, Astrid Marie Steffensen fra Aalesunds Roklubb, Julia Hanken fra Aalesunds Roklubb, Ingerid Olsvik fra Aalesunds Roklubb og Ane Haddal fra Aalesunds Roklubb. Cox: Oline Hanken fra Aalesunds Roklubb: GULL

Vi takker for strålende innsats fra alle klubbtrenere som har fulgt opp lag i forkant av mesterskapet og under hele helgen. De har vært helt enestående!

Resultater kan leses her.