Nyheter
#Toppidrett

Norge stemt inn som fullverdig medlem av Coup de la Jeunesse.

Etter en positiv deltagelse i 2019 versjonen av Coup de la Jeunesse sendte Norges Roforbund inn forespørselen om å bli stemt inn som medlemsnasjon i Coup de la Jeunesse. Lørdag morgen stemte en enstemmig generalforsamling ja til forespørselen. Bilde: Anniken Ellingsen, GS Norges Roforbund, Gary Harris, president CdlJ og Joachim Brischewski, GS Sveriges Roforbund

Coupe de la Jeunesse ble etablert i 1985 som en regatta for juniorer på vei mot det internasjonaletoppsjiktet, men som ikke konkurrerer i junior VM det året. Regattaen ros over 2 dager, med forsøk og finaler hver dag. For hver regattadag tildeles poeng per plassering og en overordnet vinner av Coupen utpekes.

Regattaens regeglverk tillot imidlertid kun én ytterligere nasjon til å tilslutte seg regattaen. Ettersom både Sverige og Norge søkte om å bli medlemmer måtte den ekstraordinære generalforsamlingen først stemme over om å endre regelverket til å tillate flere medlemsland og deretter stemme over om Norge og Sverige skulle være de to landene.

Både Sverige og Norge var representert med sine generalsekretærer som holdt hver sinpresentasjon om juniorroing i sine respektive land og om hvordan Coup de la Jeunesse kan bidra til en positiv utvikling. Begge landene ble deretter bedt omå forlate rommet mens de nåværende medlemslandene stemte. En avstemming som endte positivt i begges favør.

Coupe de la Jeunesse vil i 2020 arrangeres i Linz, Østerrike 7 – 9 august på samme bane som senior VM ble arrangert i 2019. Masters VM 2020 skal også arrangeres her sensommeren 2020. Fremtidige arrangører er Castrelo do Mino, Spania 2021 og Amsterdam 2022.

Vi mener at Coup de la Jeunesse vil være med på å gi en positiv utvikling for norsk juniorroing. Regattaen vil være med å gi roere verdifull internasjonal erfaring, på et nivå som ligger rett oppunder Junior VM nivå. I tillegg er regattaen en god arena for lagledere og dommere til å hente internasjonal erfaring.

Les mer om Coupde la Jeunesse her couprowing.org

Fra Åpningssermonien i CdlJ 2019