Nyheter
#Nasjonal regatta

Norges første virtuelle regatta

En etter en har regattaer måttet avlyses denne våren. Fryktelig kjedelig tenkte Tech-ansvarlig Sverke Lorgen og Crown Virtuell Roklubb initiativtaker Caspar Wohlfahrt og sendte ut inviterte alle norskeroere til å være med på virtuell testregatta. Ønsket var å spre konkurranseglede, skape samhold og motivere til aktivitet.

Og konkurranseglede og aktivitet ble det. Påmeldingsfristen ble satt til søndag kveld med et lite håp om kanskje å få med oss 100 starter. Søndag ettermiddag var fortsatt bare en håndfull deltagere påmeldt. Men som alle rutinerte regattaarrangører vet kommer ikke påmeldingene før i siste liten, da regattaen startet var det kommet inn påmelding til over 300 starter i alderen 11 til 77.

Roere stilte fra klubber over hele landet fra Kristiansand i sør til Trondhjem i nord. Utøvere rodde enten hjemme hos seg selv eller klubber satte opp romaskiner utenfor klubbhusene med god avstand. Trenere og rosjefer meldte inn resultater via et google skjema som tikket inn utover kvelden. Etter litt redigering ble de til slutt publisert her: Resultatlister

Klubber og utøvere sendte også inn flotte videoer som gir et godt innblikk i vår flotte idrett og samholdet vi klarer å opprettholde på avstand.

Som en testregatta gikk både påmeldingen og gjennomføringenover all forventning. Masse erfaringer ble tatt med seg på hvordan vi kan ha lignende arrangementer fremover.

I en pressekonferanse i ettermiddag 30. april letter myndighetene litt på de strenge reglene om avstand og antall. Det jobbes fra NIF på vegne av idretten for å gi tydelige tolkninger på aktivitet. Det vil dermed være litt enklere med regulære regattaer, men i mindre skala enn hva vi er vant til.

Stay tuned for nye romaskinarrangementer! Tusen takk til alle som deltok og til primus motorer Sverke og Caspar for initiativ og gjennomføring.