Nyheter
#Organisasjon

Norges Roforbund ansetter ny Landslagssjef

Mark Emke (62), tidligere herrelandslagssjef for Nederlandsk roing har signert som ny landslagssjef for Norges Roforbund.

I tillegg til å ha jobbet som trener i Nederland i 2 perioder (2004 – 2008, 2013 – 2021) med flere internasjonale meritter i OL, VM og WC har han også jobbet med mindre lag og ledet Portugal til 5 plass i OL i London i herrer lettvekt dobbeltsculler. Mark har bred erfaring fra både å ha trent lettvekt, åpen klasse, enåret og paråret samt kvinner og menn. Mark sier han ønsker å utvikle seg videre som trener og at det norske landslaget hvor pararoing er integrert i Landslaget er en spennende måte å lære og utvikle seg videre.

Tidligere utøvere beskriver Mark som en lagbygger som liker å jobbe tett med utøvere og trenere med godt øye for hva som skaper god fart i båten. Mark har hatt en ydmyk innstilling overfor det etablerte laget, både utøvere, trenere og sportslig ledelse. Han vil bruke tid på å bli kjent med systemet og gå opp en satsning fremover som bygger på hva utøvere og trenere har bygget opp over de siste 10 årene.

Vi ønsker Mark velkommen til Norge og gleder oss til nyesesonger!