#Nasjonal regatta

Norgesmesterskapene i roing 2019 en suksess

Værgudene var endelig med oss denne sesongen da Norgesmesterskapene i roing 2019 ble arrangert på Årungen Rostadion av Ormsund roklub.

Værgudene var endelig med oss på Årungen denne sesongen da Norgesmesterskapene i roing 2019 ble arrangert på Årungen Rostadion av Ormsund roklub.

210 båter stillte til start i mesterskapene, og det var kniving om poengene til siste slutt for å avgjøre Emil Mørchs pokal. I tillegg til mye tette løp i alle klasser ble det på damesiden satt 3 nye banerekorder på Årungen, Damer senior åtter, Damer senior lettvekt toer og damer senior firer. Spesielt gledelig i år er også et nesten fullt heat i para damer singelsculler.

Fullstendige resultater finnes her
Norgesmestere gjennom tidene (siden 1901) finnes her
Banerekorder på Årungen finnes her

Se flere bilder fra helgens mesterskap på våre facebooksider

Kongepokaler

Kongepokalkomiteen ved Kjetil Undset ga også været honnør for å ha gjort forhodene på Årungen jevne gjennom helgen og dermed vurderingene for beste løp på dame og herresiden og vinnere av kongepokal 2019 så soleklare. For damer ble det Maia Emilie Lund, (Bergens roklub) som vant med hennes løp i damer lettvekt singelsculler. På herresiden vant Kjetil Borch pokalen for hans løp i herrer senior singelsculler.

Maia Emilie Lund vant kongepokal for løpet i damer lettvekt singelsculler (fra venstre Oda Madland Aagesen, Maia Lund, Hilde Gudem) foto: Estela Reinoso Maset

Emil Mørchs pokal

Gjennom helgen ble det sanket poeng for 1, 2 og 3 plass for Emil Mørchs pokal. Det lå jevnt mellom Norske Studenters Roklub og Christiania Roklub hele helgen og ble ikke avgjort før nest siste løp der Chriatiania gikk av med seieren for beste klubb med ett poeng over Studentene.