Nyheter

Ny fjerdeplass til Maia, 10. i VM

Maia LUND avslutter årets VM med en ny kjempespurt i lettvekt singelsculler og en fjerdeplass i B-finalen. Det betyr at bergenseren kan reise hjem med en 10.plass i bagasjen!

I fredagens B-finale er Irlands Lydia HEAPHY som er første til å passere 500m-merket, men Italia, Australia, USA og Danmark på plassene bak innen sekundet. Maia på en foreløpig sjetteplass med +2.21 sekunder på klokken. På vei til 1000m og halvveis er det amerikaneren Emily SCHMIEG som overtar ledelsen, med Italia og Australia på plassene bak. Maia ennå på sjette, men har ikke gitt mer enn 28 hundrededeler til teten, nå er +2.49 sekunder på klokken.

Til tredje mellomtid og 1500m er det fremdeles USA i front, men Australia har tatt over andreplassen foran Italia. Danmark på fjerde, Irland på femte og Maia på sjette, +3.61 sekunder bak ledelsen. Inn i mål er det en ny kjempespurt fra Maia, hun forserer både Italia og Irland. Avleverer den nest raskeste avsluttende 500m i denne B-finalen og ender +2.42 sekunder bak vinneren, Australias Alice ARCH. Danmarks Mathilde PERSSON tar andreplassen og USA går inn på tredje.

Maia Lund sammen med assisterende landslagstrener Johan Lidberg. Foto: Estela Reinoso

Maia avslutter dermed årets VM med en 10.plass etter å ha blitt nummer fire i B-finalen og har avlevert fire fine løp over fem dager. Første dag ble det en sur avslutning på innledende forsøksløp, hvor det var knappe 16 hundredeler opp til andreplassen og direkte kvalifikasjon til semifinalene. Tirsdag fulgte Maia opp med en tredjeplass og sikret semifinalen, ved å være vel fem sekunder foran Hong Kong som ikke fikk avansere videre. I semifinalen ble det som tidligere nevnt en fjerdeplass og ny personlig rekord på Maia med tiden 7:43,87, vel 2,67 sekunder fra en finaleplass i VM. Det ligger an til en svært spennende sesong neste år som vi gleder oss stort til!