Nyheter
#Toppidrett

Nyhetsbrev fra Team Tufte

Det er kun gått en drøy måned siden forbundstinget i Stavanger, hvor et helt nytt styre og Toppidrettsutvalg (TIU) ble valgt og det merkes allerede at en ny giv er i gang. Ikke minst ser det ut til at det blir et solid fokus på satsingen på de aktuelle lag og utøvere som er på vei mot OL i Paris, som av erfaring vil komme fortere enn vi aner. Ikke en treningsdag må gå til spille på veien dit.

Det ser ut til at Toppidrettsutvalget og trenerne får klarsignal fra styret til flere samlinger gjennom vinteren i Gavirate, Italia. Styret legger dermed ikke bare et press på utøvere og trenere, men også på seg selv med tanke på å skaffe det økonomiske grunnlaget som muliggjør et ambisiøst, men helt nødvendig opplegg på veien mot Paris-OL.

Trenersiden er styrket ved at Fredrik Bekken er engasjert i en deltidsstilling for å spisse OL-satsingen. Fredrik vil med sin solide kompetanse og personlighet bli en svært viktig brikke i jakten på medaljer i OL. Etter  den nylig gjennomførte samlingen i Gavirate erfarte Fredrik hva som er positivt i gruppen og hvor forbedringspotensialet finnes. Han er godt tatt i mot og er i en tett og veldig fin dialog både med trenere og utøvere.

Også administrativt er det gjort grep ved at Sverke Lorgen raskt ble ansatt som ny Generalsekretær etter at Kjell Ove Alvestad sa opp sitt engasjement etter Tinget. At toppidrettskompetansen styrkes på forbundskontoret er en viktig brikke i den snuoperasjonen som er på gang. Sverke med sin solide kompetanse og egen bakgrunn som OL-deltager fra OL i Barcelona 1992 vil definitivt bidra til dette. Sverke er allerede "på banen" selvom den formelle starten på jobben blir fra 1. januar 2024. Vi ønsker både Sverke og NR lykke med samarbeidet.


Samlingen som ble gjennomført i Gavirate i november/desember ble både av Daniel og trenerne betegnet som positiv med et høyt treningsvolum og mange rodde km på vannet.

At Morten Bergesen (den nyvalgte lederen av Toppidrettsutvalget TIU) var tilstede noen dager i Gavirate og ble bedre kjent både med trenere og utøvere var veldig bra. Han fikk erfart at potensialet i gruppen er tildels veldig bra, men at det er nødvendig at TIU strammer opp forventningskravene både til utøvere og trenere. Samtidig har både Styret og TIU ansvar for at rammebetingelsene for OL-satsingen blir solide nok.


Daniel forteller at det er gjennomført mye solid trening etter Gavirate, med høyt fokus på utholdenhetstrening, bl.a. på ergometersykkel.

Det er gjennomført mange tester/målinger av lactatprofil for og finne de individuelle nivåene. Dette er viktig med tanke på at det trenes på riktig intensitetsnivå.


Daniel forteller videre at det nylig er gjennomført et konstruktivt møte med Olympiatoppen hvor også Morten (som er bosatt i Luzern) var fysisk tilstede. Daniel var godt fornøyd med møte og det er svært vesentlig at det tradisjonelt svært gode og tette samarbeidet  vi har hatt med OL-Toppen opprettholdes og utvikles.

Han forteller videre at TIU vil bidra til at det kan gjennomføres nye samlinger i Gavirate både i januar, februar/mars og i april hvor troppen blir til 1. World Cup som går i Varese.

Dette er nye og svært inspirerende signaler både for utøvere og trenere.


Da gjenstår det og ønske alle våre støttespillere en riktig god og fredelig jul og takke for alt godt samarbeid gjennom 2023.


Med hilsen

Team Tufte

Kjell Emblem