Nyheter
Foto: Balint Czucz
Foto: Balint Czucz

Olaf Tufte mottar Thomas Keller medaljen

Olaf Tufte ble hedret med rosportens høyeste utmerkelse – Thomas Keller medaljen under World Rowing Awards 2022. Utmerkelsen tildeles for å hedre en lang internasjonal karriere i tillegg til å hedre ham for å fremvise god sportsånd gjennom karrieren og innta legendestatus. Norges Roforbund gratulerer.

Olaf Karl Tufte startet sin rokarriere i 1994 fordi han ønsket å bli bedre i motocross. Lite visste han da, at det skulle bli livet hans de neste 27 årene. Han debuterte allerede i OL knappe to år etterpå, og siden det har han levert medaljer og store prestasjoner år etter år som den sterke bonden fra Horten. Olaf har en imponerende evne til å tåle mye trening, og samtidig ha 6000 andre baller i luften. Allikevel har han vært svært dedikert til roingen, selvom sikkert han også, gjerne skulle hatt flere timer i døgnet til tider. Olaf har vært frontfiguren vår i over to tiår, en svært viktig kulturbærer og fremmer for idrettens trenings- og prestasjonskultur og en som alltid har satt seg hårete mål. Det ble hele syv OL, og hittil er han eneste nordmann som kan titulere seg med det. Olaf bryter grenser og gir seg aldri, til tross for mange år alene som eneste i toppen. Nå har det grodd frem et stort lag sammen med ham de siste årene, både damer og herrer, og arven vil vi ta med oss videre. Et stort lag med gode verdier som skal fortsette ferden mot OL i Paris.

Han er en fantastisk idrettsutøver med alt hva han står for, men det er all omsorgen han viser de som har det tøft, både på og utenfor robanen, som er hvem Olaf er som menneske. Han tar vare på de rundt seg. Olaf er en lagspiller som vil det beste for laget, og har turt å stå opp for seg og sine meninger.

Olaf har fire OL medaljer, fem VM medaljer og en EM medalje, for ikke å nevne de 12 kongepokalene, 27 norgesmestertitlene (som senior) og rundt 2500 netter i hybel 3 på Årungen for å rekke treningen dagen etter.

Keller medaljen deles kun ut etter endt rokarriere og Olaf var nominert sammen med hviterussiske Jekaterina Karsten og Mahe Drysdale fra New Zealand, to bautaer i internasjonal rosport. Olaf er den tredje norske roeren som mottar medaljen etter Alf Hansen (1990) og Rolf Thorsen (1996).

Det er en beæret norsk rosport som nå takker av Olaf for alle de fantastiske årene han har vært vårt store ambassadør for toppidrett og norsk roing. Med hans eget motto «ingenting er umulig, alt ermulig» skal vi aldri glemme alle øyeblikkene Olaf Karl Tufte har gitt oss, gratulerer med vel fortjent utmerkelse!