Nyheter

Olaf Tufte mottok i dag Thomas Keller-medaljen

Vi gratulerer Olaf Tufte som i dag mottok Thomas Keller-medaljen under verdenscupen i Luzern, medaljen er internasjonal rosports høyeste utmerkelse.

Tekst: Viktor Sødal

Tufte er den tredje nordmannen som mottar medaljen, tidligere har Alf Hansen mottatt den i 1990 og Rolf Thorsen i 1996.

Medaljen må deles ut innen fem år etter at utøveren har lagt opp.

-      Det er veldig stort, spesielt med tanke på at den ikke kun deles ut på bakgrunn av presentasjoner, så jeg har oppført meg ordentlig og har vært en god ambassadør for idretten. Så det er veldig hyggelig å få en slik pris etter en lang og god tjeneste. 

Hvordan har det første året uten roing vært?

-      Det har vært krevende for hodet, men jeg har okkupert hodet med å  jobbe og utrette andre ting, så for min del gav jeg meg fordi at jeg mente at det var andre som burde overta og at det var andre ting som vi burde ta tak i. Jeg er fortsatt veldig glad i roing.

Medaljen deles ut til utøvere som har utvist svært god sportsånd, gode prestasjoner i flere båtklasser og har en legendarisk status innad i romiljøet.

-      Jeg vil gjerne takke familien som alltid har stått bak meg og min familie nummer to, som er rofamilien, som har vært med å forme meg til den personen som jeg er. Det er ekstremt mange mennesker å takke, det er roere, lagkamerater, støtteapparatet, roforbundet, Olympiatoppen og mange fler. Disse har alle bidratt til at jeg har fått holde på med deg jeg gjør så det er mange hundre mennesker som har skyld i at resultatet har blitt bra og at jeg har klart å lande med beina på bakken.

Som innehaver av medaljen får Olaf Tufte akkreditering til verdenscup, EM og VM på livstid.