Nyheter

Pararoing på NTNUI-samling i Horten

Iver Høgden Mæle er NTNUI Roings nye tilskudd i paraklassen.

Mæle er opprinnelig fra Ski, men flyttet til Trondheim i august 2023 for å studerer bygg- og miljøteknikk ved NTNU. Ekstra gledelig er det at han også har funnet veien til rogruppa!

Iver har cerebral parese og har vært aktiv i flere idretter som padling, seiling, kano og rullestolhåndball. I vinter har han vært med på romaskintreningene til NTNUI, og han var svært ivrig etter å teste roing på vann da NTNUI tok turen til Horten for årets første samling sist helg.

For Iver var dette første gang i båt noensinne, men den utfordringen ble tatt på strak arm. Han beskriver koordinasjon, kontroll på årer og det å stole på balansen som det mest krevende, men synes selv at progresjonen var god gjennom helgen. Han fikk også gode tilbakemeldinger og råd fra andre roere som var med å instruere fra følgebåten. Det ble to økter på vannet fredag og en på søndag før hjemreise. Lørdagen var preget av dårlig vær, og «fridagen» ble brukt på å teste 2000 meter på romaskin.

Samlingen ble en suksess takket være godt samarbeid. Ormsund roklubb var svært behjelpelige med å låne bort fullt utstyrt parabåt, Horten roklubb stilte med oppbevaring, og Roforbundets parautvalg, med Adrian Lindgren i spissen, organiserte logistikk og tilrettela utstyret på en flott måte. En ekstra takk rettes til Stavanger Roklubb for svært verdifulle råd om tilrettelegging og erfaringer i pararoing og til NTNUI for at de er inkluderende og har et ønske om å få med seg alle.

Fra Ivers ståsted ga samlingen mersmak, og han er motivert for mer roing fremover. Vi ønsker ham og NTNUI lykke til med sesongen og håper vi ser mye til ham og de andre studentene på regattaer til sommeren!